Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Trump, F-35'ler için bize gerekli adımları atacağını söyledi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''(ABD Kongresindeki F-35 savaş uçağı satışı sorunu) Trump bu konuda gerekli adımları atacağını Cumhurbaşkanımıza söyledi.'' dedi.

1

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Çavuşoğlu, ABD Kongresindeki F-35 savaş uçağı satışı sorununa ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin bu uçakların üretim kanadında da bulunduğunu hatırlatarak, "Dolayısıyla 'ben Türkiye'yi çıkarmak istiyorum' demekle bu iş olmaz. Bir kere gerçekçi olmak gerekiyor. Siyasi dille değil de hukuki dille de bunu konuşmak gerekiyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde F-35 savaş uçağına ilişkin ABD Kongresinde yaşanan sorunları ilettiğini anımsatarak, "Trump da bu konuda gerekli adımları atacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

Trump'ın Türkiye ile ilişkileri geliştirme konusunda kararlı olduğunu ve bunu yapılan telefon görüşmesinde de dile getirdiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Başkan Trump, Türkiye'ye önem veriyor ve Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyor." ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, F-35'e ilişkin şu ana kadar bir sorun olmadığını, ilk teslimatın olduğunu ve eğitim çalışmalarının başladığını aktardı. Çavuşoğlu, bu konunun ileride de sorun teşkil edeceğini düşünmediklerini ifade etti.

(AA)