Diş rengi açma yöntemleri! Meğer çözümü bu kadar basitmiş

Diş rengi açma yöntemleri birçok kişi tarafından araştırılıyor. Çünkü diş sararması problemi, estetik bir sorun gibi görülebiliyor. Öte yandan bu konuda tercih edilecek bazı yöntemler, diş rengi açma ile ilgili, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Diş rengi birçok farklı sebepten dolayı sararabilir. Ayrıca bu sebepler arasında; diş bakım rutinleri, beslenme alışkanlıkları ve genetik faktörler gibi nedenler de gösterilebilir. Öte yandan diş rengi açma konusunda tercih edilecek bazı yöntemler, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilir.

DİŞ RENGİ AÇMA YÖNTEMLERİ

Diş rengi açma yöntemleri, diş sararması problemi ile karşılaşan pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Ayrıca diş rengi açma yöntemlerine dikkat edildiğinde, sararan diş renklerinin açılması mümkün olabiliyor. İşte söz konusu diş rengi açma yöntemleri, ağız hijyeni ve beslenme tarzı.

Ağız Hijyeni: Diş rengi açma konusunda en faydalı noktalardan biri, ağız hijyeni. Bu noktada dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanması tavsiye ediliyor. Bu sayede diş renginin açıldığı gözlemlenebilir. Öte yandan ağız hijyenin sağlanması için aşağıdaki yöntemler de öneriliyor;

Günde en az 2 kere dişlerin fırçalanması tavsiye ediliyor.

Diş fırçalama işlemi esnasında, diş etlerinin etrafı ve diş arkalarının da temizlenmesi öneriliyor.

Diş ipi kullanılması tavsiye ediliyor.

Beslenme Tarzı: Bazı yiyecek ve içeceklerin diş sağlığı açısından zararlı olduğu belirtiliyor. Bu nedenle diş sağlığına zararı dokunabilecek yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi, diş rengi açma konusunda faydalı olabilir. Çünkü daha fazla sararması önlenebilir.

Kepeklenme olanlar dikkat: İbn-i Sina 1000 yıl öncesinden önerdi! İşte saç bakımının sırrı...