Diş Hekimi Ömer Ekiz kimdir?

Ömer Ekiz, İstanbul'da doğmuştur. Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Onur Derecesi ile mezun olmuştur. Lisans eğitimi sonrasında bilimsel ve klinik çalışmalarına devam etmiş ve aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine başlamıştır.

Ömer Ekiz, ilgilendigi alanları arasında İleri İmplantoloji Cerrahisi, Sert ve Yumuşak Doku Cerrahisi, 20 Yaş Cerrahisi, Estetik ve Kozmetik Diş Hekimliği ve peridontal cerrahi konularına odaklanmıştır. Bu alanlarda hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok eğitim ve konferansa katılmıştır.

Mesleki bağlamda, Ömer Ekiz üyesi olduğu kuruluşlar arasında The American Academy of Implant Dentistry (AAID), Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Derneği (AÇBİD), Türk Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Derneği (TAOMS), Estetik Diş Hekimleri Akademisi Derneği (EDAD) ve 1905 Kültür Sanat ve Spor Derneği bulunmaktadır. Ömer Ekiz, mesleki gelişimini desteklemek amacıyla ulusal ve uluslararası kuruluşlara üye olmuş ve aktif olarak eğitimlere katılmaktadır.

Ömer Ekiz, mesleki kariyerinde öğrenme ve bilgi paylaşımına büyük önem veren bir diş hekimidir. Kendi alanındaki güncel gelişmeleri takip etmek amacıyla düzenli olarak bilimsel makaleleri ve araştırmaları incelemekte ve ulusal dergilerde yayımlanmış birçok akademik çalışmaya katkıda bulunmuştur. Ayrıca birçok ünlü ismin de diş tedavilerini de gerçekleştiren Diş Hekimi Ömer Ekiz; Norveç, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere pek çok kongre ve konferansa katılmış, diş hekimliği öğrencilerine ve genç meslektaşlarına mentorluk yaparak mesleki yeteneklerini geliştirmelerine destek olmaktadır. Ekiz, Vadistanbul bölgesindeki kliniğinde yurtiçi ve yurdışından gelen hastalarına hizmet vermektedir.