Direksiyonda telefonla konuşana 5 bin TL ceza! Ağır yaptırım geliyor!

Karayolları Trafik Kanunu'na ilişkin yeni teklif hazırlandı. TBMM'ye sunulacak teklife göre, araçta telefonla konuşan sürücülere, 5 bin lira ceza kesilecek.

AA

AK Parti milletvekilleri tarafından yeni kanun teklifi hazırlandı. Grup Başkanı Abdullah Güler ile Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu başkanlığında, trafik kurallarına uymayan sürücülere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Teklifle, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişikliklere gidilecek. Aşırı hız ve kırmızı ışık ihlali yapanlara, hatalı şerit değiştirenlere, dönüş kurallarına uymayanlara verilen idari para cezaları yükseltilecek.

30 GÜN EL KONULACAK

Seyir halinde cep telefonu ve haberleşme araçları kullanan sürücülere, para cezası 5 bin liraya yükseltilecek. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren 1 yıl içinde bu kuralın ikinci defa ihlal edilmesi halinde, sürücülere 10 bin lira, 3 veya daha fazla ihlal edilmesi halinde, 20 bin lira ceza verilecek, sürücü belgeleri de 30 gün süreyle geri alınacak. Ehliyetsiz araç kullananlar 40 bin lira, geçici olarak ehliyet alarak araç kullananlar 20 bin lira, sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullananlar ise 200 bin lira idari para cezasına çarptırılacak.

KAZA YERİNDEN KAÇANA 3 YIL HAPİS

Maddi hasarlı, ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında zorunluluk dışında olay ye- rinden ayrılanlara uygulanan idari para cezası 46 bin liraya çıkarılacak, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Sürücü belgeleri ise 2 yıl süreyle geri alınacak.