Diplomasi trafiği! Başkan Erdoğan'dan 10 günde 3 zirve

Başkan Erdoğan, temmuz ayında yoğun diplomasi programı yürütecek. Şanghay İşbirliği Örgütü ve Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'ne katılacak olan Erdoğan, NATO toplantısında da ikili görüşmeler yapacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

ÜÇÜNCÜ DURAK NATO

Erdoğan, 6 Temmuz'da ise Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne iştirak edecek.

Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiğinin en önemli ayaklarından biri de ABD olacak. 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak olan Başkan Erdoğan, mevkidaşlarıyla çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.

GÜNDEMDE GAZZE VAR

Uluslararası teşkilatlar kapsamındaki işbirliğini geliştirecek adımların da ele alınacağı zirvelerde Erdoğan'ın en önemli gündem maddelerinden biri Gazze olacak. Zirvelerde Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede işbirliği, ekonomik ve ticari işbirliği konuları de ele alınacak.