'Dinlen' dediler, dinlemedi! Uyku faciası

Direksiyon başında iki kez uyuklayan şoför, yolcuların ‘dinlen' uyarılarına kulak tıkadı, üçüncü uyku faciayı getirdi.

Karabük’ten İstanbul’a seyahat eden Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü dün sabah Kuzey Marmara Otoyolu Çiftalan Mevkii’nde yoldan çıktı. 100 metre yol kenarındaki toprak arazide ilerleyen otobüs, beton üst geçidin ayağına çarptı. Feci kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapatıldı.

Otobüs yoldan çıktı: 5 ölü, 25 yaralı

ZAMANA KARŞI YARIŞ

Kazanın şiddetiyle bazı yolcular dışarı fırladı. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan yolcuları kurtarmak için zamanla yarıştı. Şoför Doğan Duygulu, muavin Ali Yaşar Sarali (37) ile yolcular Erdem Okçu (32), Satiye Çetinkaya ve Mualla Sütçüoğlu (58) hayatını kaybetti. Yaralı 25 yolcu da hastanelere kaldırıldı. 3’ü çocuk 10 yaralının durumunun ağır olduğu açıklandı.

İNADIN SONU FACİA

Otobüste ablası ile 4 yaşındaki yeğeni Taha Akman bulunan Erhan İşler, şoförün uyuduğunu iddia etti: “Gebze’ye gelmeden otobüs 2 kere sendeleme yapmış, şoförü 2 kere ‘Uykun varsa yola devam etme’ diyerek uyarmışlar ama şoför onlara aldırış etmemiş.” 

CAMDAN FIRLADIM 

Otobüste eşi, çocukları ve ablasıyla yolculuk eden Cemal Korkmaz, “Otogara yaklaşmıştık, uyuyordum. Bir anda yerimden fırladım, camdan çıkmışım. Kendimi yerde buldum. Ablamdan hala haber alamadım” diye konuştu. 

BİR ANDA YALNIZ KALDIM

Kazanın şokunu atlatamayan minik Taha Akman, “Annemleydik. Uyuyordum. Birden yalnız kaldım” dedi. 

FREN İZİ YOK! 

Kaza yerine ilk ulaşanlardan biri olan yolcu yakını Erhan İşler, “Yolda herhangi bir fren izi yoktu. Şoförün uyuduğu oradan belli oluyor zaten. Bariyerlere bile dokunmadan yeşillikten köprü ayağına girmiş” diye konuştu. 

ŞOFÖRÜN KAFASI EĞİKTİ

Bacağı kırılan Yunus Efe Zurnacı (7), “Şoförün kafası eğikti. Sonra da kaza oldu. Herkes dışarı çıkmak için can atıyordu” dedi.