Dinamik Denetim Süreci başladı: HES kodu, maske, mesafe, hijyen tek tek kontrol ediliyor

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında valiliklere gönderdiği ''Dinamik Denetim Süreci'' genelgesi doğrultusunda denetimler gerçekleştirildi. Vatandaşlar HES kodu, maske, mesafe, hijyen konularında uyarıldı.

AA

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlattığı "Dinamik Denetim Süreci"nde iş yerleri denetlendi, vatandaşlar HES kodu, maske, mesafe, hijyen konularında uyarıldı.

İSTANBUL

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanındaki denetimlerde Havalimanı Mülki Amiri Necip Çakmak ve beraberindeki yetkililer, terminal binasındaki restoran ve kafelerde sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Bahçelievler'deki denetimler 593 kamu görevlisiyle gerçekleştirildi. Şirinevler Meydanı'nda başlayan denetimlerde ekipler, iş yerlerinde sosyal mesafe ile hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Avcılar'daki denetimlere Kaymakam Kemal İnan da katıldı. İlçedeki lokanta, pastane, kafeterya gibi iş yerlerini denetleyen Kaymakam İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalleşme süreci başladığını hatırlatarak, "Bakanlığımız dinamik denetim modeli dediğimiz denetimleri başlattı. Çok yoğun denetim programımız var." dedi.

Şişli'de Halaskargazi, Abide-i Hürriyet Caddesi ve Şişli Camisi'nde denetimler gerçekleştirildi.

Arnavutköy'deki denetimlere Kaymakam Ahmet Odabaş da katıldı. Kaymakam Odabaş, kafe ve restoran işletmecilerini müşterilerini HES koduyla içeri almaları konusunda uyardı.

Maltepe'de Bağlarbaşı Atatürk Caddesi ve Beşçeşmeler Meydanı'nda gerçekleştirilen denetimlere Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Aldemir ve Maltepe Belediyesi yetkilileri katıldı.

Silivri'deki denetimlere katılan Kaymakamı Ali Partal da zabıta ekipleriyle katıldığı denetimlerde, sahil şeridinde bulunan kafe ve restoranların işletmecileri ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İZMİR

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil, İzmir'de Kovid-19'a karşı dinamik denetimlere katıldı. Program kapsamında Alsancak'taki esnafı ziyaret eden Erdil'e İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger (arkada) de eşlik etti.


VAN, HAKKARİ, BİTLİS VE MUŞ'TA KOVİD-19'A KARŞI DİNAMİK DENETİM FAALİYETLERİ BAŞLADI

TEKİRDAĞ'DA KOVİD-19 TEDBİRLERİNİ DENETLEYEN VALİ YILDIRIM: "BİZE TURUNCU YAKIŞMIYOR, MAVİ YAKIŞIR"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasında "yüksek riskli" iller arasında bulunan kentte salgın tedbirlerini denetledi.

Esnafa tedbirleri daha sıkı uygulamaları yönünde uyarılarda bulunan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Mavi gözlü şehrimize başka renk yakışmıyor. Tekirdağ'a turuncu yakışmıyor, mavi yakışır." dedi.

ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA'DA KORONAVİRÜS DENETİMİ

Kütahya'da yapılan denetimlere ise, Kütahya Valisi Ali Çelik, "Salgınla birlikte mücadele edersek başarabiliriz. Kütahya'da bin 200 denetim görevlisiyle sahadayız" diye konuştu.

TRABZON VALİSİ USTAOĞLU VE JANDARMA GENEL KOMUTANI ORGENERAL ÇETİN KOVİD-19 DENETİMİ YAPTI

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede başlattığı "Dinamik Denetim Süreci" kapsamında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, denetim yaptı, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İSMAİL ÇATAKLI, DİYARBAKIR'DA KOVİD-19 DENETİMLERİNE KATILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, kontrollü normalleşme sürecinde iş yerlerini açan esnafı denetledi.