Dikkat! Korona okeye dönmesin

Çok özlemişiz. Türkiye normal hayatına döndü. Tüm işyerleri müşterilerine kavuştu, sokaklar yeniden canlandı. Vatandaşlar, aşılamanın da verdiği güçle yaklaşık 1.5 yıl sonra rahat bir nefes aldı. Ancak uzmanlar uyardı; ‘Rehavete kapılmayın.'

Salgınla mücadele kapsamında dün yeni normal başladı. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla sokaklar yeniden canlandı. Kafeler, restoranlar, mağazalar, havuzlar, kahvehaneler, kısıtlama olmaksızın müşterilerine kavuştu. Yolcu sınırlaması kaldırılan toplu taşımada ise yoğunluk oluştu.

BU KAZANIMI KAYBETMEYELİM

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Delta varyantının dünya genelinde giderek yaygınlaştığına dikkati çekerek, vakaların artmaması için normalleşme sürecinde sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarından taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı. Kayıpmaz, "Özellikle kapalı ve kalabalık ortamlarda maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamız gerekiyor. Vakaların artmaması için normalleşme sürecinde bireysel tedbirlere uyum ve aşı çok önemli."

Hamam, sauna, açık ve kapalı yüzme havuzları dün ilk müşterilerini kabul etti. Gençler, sabahın erken saatlerinde kafelere akın etti. Masalar kuruldu ilk oyunlar oynandı.