Dikkat çeken ABD gezisi

FETÖ’nün ilk darbe kalkışması olan 17-28 Aralık kumpasından on gün önce Amerika’yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu örgütün önemli isimleri karşıladı. Görüşmede Kılıçdaroğlu geleceğin başbakanı olarak gösterildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün ilk darbe kalkışması olan 17-28 Aralık kumpasından on gün önce Amerika’yı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun bu ziyaretinde FETÖ’nün bu ülkedeki etkin isimlerinden Faruk Taban ve Emre Çelik'le görüşmesi neyin pazarlığının yapıldığı konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu'nun, ziyareti Taban ve Çelik tarafından programlandığı da sonradan ortaya çıktı. 

SİYASETEN GEREKENİ YAPARIZ! 

Görüşmede FETÖ’cüler tarafından övülen ve geleceğin başbakanı olarak gösterilen Kılıçdaroğlu’nun, “Öyle veya böyle bir şey olursa  biz siyaseten gereğini yaparız” cümlesi ise CHP ile örgüt arasındaki ilişkiyi yansıtan somut örneklerden biri oldu.

SEN MİSİN UYARIDA BULUNAN

CHP milletvekili iken parti içindeki FETÖ’cülerden rahatsız olan Emine Ülker Tarhan yaptığı açıklamada FETÖ’ye “Kapı arkalarına saklanmayın” dedi. Sonraki süreçte Tarhan partisinden istifa etti. O gün yaptığı açıklamada Tarhan, CHP’den ayrılmasının nedeninin Kılıçdaroğlu olduğunu ve kendisini siyasetten soğuttuğunu söyledi.