DHKP/C operasyonunda gözden kaçan Kılıçdaroğlu detayı

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik düzenlenen operasyonda, terör örgütünün, siyasi isimleri kaçırmayı hedefleyerek kaos oluşturmaya çalıştığı ortaya çıktı. Operasyonun detayları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''siyasi cinayet'' iddialarını akıllara getirdi.

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen ve 79 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonun detayları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan örgüt üyelerinin emniyetteki sorgusu devam ederken örgüt üyelerinin eylem planı da deşifre edildi.

Terör örgütünün bazı siyasiler başta olmak üzere, DHKP/C davalarına bakan hâkim ve savcıları kaçırma planı yaptıkları belirlendi.

KILIÇDAROĞLU'NUN "SİYASİ CİNAYET" İDDİALARINI AKILLARA GETİRDİ

DHKP/C operasyonundaki detaylar akıllara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayet olabilir" iddialarını getirdi.

İstanbul Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, terör örgütü DHKP/C operasyonuna ilişkin son gelişmeleri AKŞAM TV'den Belgin Özdemir'e değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayetler kaygım var" sözlerini değerlendiren Dr. Eray Güçlüer şu ifadeleri kullandı:

"İstihbaratın dahi zor ulaştığı bu konuyu siyasiler nasıl biliyor? Bir şeyler olsaydı 'bakın biz söylemiştik devlet yönetemiyor' denilecekti. Eğer bu 79 kişinin dışındaki şüphelilerden Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra yurt dışına kaçan varsa bunun vebali Sayın Kılıçdaroğlu'ndadır. Bu tür şeyler açıklanmaz."

Eray Güçlüer, yakalanan 79 kişiye ilişkin olarak, "Eğer bu 79 kişinin dışındaki şüphelilerden Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra yurt dışına kaçan varsa bunun vebali Sayın Kılıçdaroğlu'ndadır. Bu tür şeyler açıklanmaz." dedi.

Güçlüer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet" iddiasına ilişkin, bu bilgilere istihbaratın dahi zor ulaştığını ifade ederek şunları kaydetti:

"İstihbaratın dahi zor ulaştığı bu konuyu siyasiler nasıl biliyor? Bir şeyler olsaydı bakın biz söylemiştik devlet yönetemiyor denilecekti. Halkın kafasında şüpheler oluşturacak süreç harekete geçirilmişti."
"Bana böyle bir bilgi gelse hemen gider polise istihbarata bildiririm. Bunun veriliş şekli ile ilgili Kılıçdaroğlu hakkında şüpheleri de gündeme getiriyor. Bu konu adliyeye intikal etti. Bunu soracaklar, Sayın Kılıçdaroğlu da bunun cevabını vermek zorunda. Bu işi izahsız bırakamaz. Herkes her şeyi her yerde konuşmamalı. Böyle bir şey varsa derhal gidip ilgili güvenlik birimlerine aktarılmalı bu bilgi. Burada niyet çok önemli, bunu da yüce milletimizin takdirine bırakıyorum."