DGS soru kitapçığı yayınlandı! İşte Dikey Geçiş Sınavı 2019 soruları ve cevapları

DGS 2019 soruları ve cevapları yayınlandı.. DGS soru kitapçığı haberimizin içerisinde yer alıyor. Bugün gerçekleştirilen DGS'ye toplamda 336 bin 573 aday katıldı. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) soru ve cevapları erişime açıldı. DGS'de öğrenciler sözel ve sayısal alandan sorulara yanıt verdiler. DGS 2019 soruları ve cevaplarına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte DGS 2019 hakkında tüm merak edilenler...

DGS 2019 soruları ve cevapları yayınlandı.. DGS soru kitapçığı haberimizde yer alıyor. 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyen öğrenciler bugün DGS'ye girdiler. Binlerce öğrenci bugün gerçekleştirilen sınavda sözel ve sayısal alandan sorulara yanıt vermek için ter döktüler. DGS'nin ardından gözler sorulara ve cevaplara çevrildi. DGS 2019 soruları ve cevapları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 

DGS 2019 SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) soru ve cevapları erişime açıldı.

DGS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

DGS SORU KİTAPÇIĞI SİZLERLE

Sınava başvuran adaylar, sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden 10 gün süreyle erişebilecek. DGS temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'una ise ÖSYM'nin resmi sitesinden ulaşılabiliyor. 

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 DGS sonuçları 25 Temmuz'da açıklanacak.  DGS'ye giren adaylar, sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin  "https://sonuc.osym.gov.tr/" internet sitesi üzerinden öğrenebilirler. 

DGS PUANININ HESAPLANMASI

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

SAYISAL VE SÖZEL STANDART PUANLARIN HESAPLANMASI

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır. 

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

ÖN LİSANS BAŞARI PUANI
2019-DGS’ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır.

2019-DGS’ye başvuran adaylardan YÖKSİS’te akademik not ortalamaları bulunanların bu bilgileri elektronik ortamda YÖKSİS’ten alınarak ÖSYM arşivine aktarılacaktır. ÖBP’nin hesaplanmasında bu bilgiler kullanılacaktır. YÖKSİS kaynaklı bilgisinde eksiklik/düzeltme olan adayların kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.