Adana'da FETÖ/PDY'nin "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde yakalanıp hakkında 27,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan şüphelinin, örgütün, devlete sızdırmak için yetiştirdiği kamu görevlileriyle ilgilenen üst yöneticisi olduğu belirtildi.
Terör örgütünün Adana'daki "İl Eğitim Danışmanı ve İl Mezuncusu" olduğu iddiasıyla tutuklanan Mustafa A. hakkında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.
Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından, Mustafa A. için "terör örgütü kurmak ve yönetmek" ile "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 27,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
İddianamede, şüphelinin, örgüt üyelerince "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde sahte kimlikle yakalandığı ve FETÖ/PDY içerisinde en son "İl Mezuncusu ve İl Eğitim Danışmanı'' olarak görev yaptığı aktarıldı.
"İl Mezuncusu" görevinin, örgütün kamu yapılanması için önemli olduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin bu sıfatla FETÖ'nün devlete sızdırmak amacıyla yetiştirdiği mahrem öğrencilerle ilgilenen ve bu kişileri yetiştiren örgüt üyelerine görev tebliğleri yapan üst yönetici olduğu vurgulandı.
Örgütün yapısı ile toplanan bilgi ve belgelere yer verilen iddianamede, Mustafa A'nın, örgütün diri tutulması için aktif eylemler içinde bulunduğu, "İl Eğitim Danışmanı" sıfatıyla da bir ilin tüm sınırlarını kapsayacak şekilde sorumluluk üstlendiği anlatıldı.
Devlet kadrolarına sızdırılacak FETÖ/PDY mensubu örgüt elemanlarının sayısı ve niteliğinin, Mustafa A. tarafından tespit edildiği aktarılan iddianamede, şüphelinin kamu kurum ve kuruluşlarına mevcut sızdırılmış elemanların örgütlenmesi, örgüte ait kurumlara personel ataması, hangi örgüt mensubunun nerelerde kalacağı ve hangi görevi üstleneceği konusunda planlamalar yaptığı belirtildi.
Örgütte üstlendiği görev tanık ifadelerine de yansıdı
Şüphelinin devlet kadrolarına sızdırılacak örgüt elemanlarının yetiştirilmesiyle ilgili görevine ilişkin tanıklar tarafından verilen ifadeler de iddianamede yer aldı.
Tanık M.Ç. ifadesinde, şüpheli Mustafa A'nın "Ümit ve Hayati" kod adlarını kullandığını aktardı.
Mustafa A'nın, FETÖ içerisinde zabıt katipliği, infaz koruma memurluğu ve diğer pozisyonlarda kamu kuruluşlarına yerleştirilecek memurları, memur hazırlama evlerine yönlendirdiğini belirten M.Ç, ''Bu şahsın memuriyet için onay vermediği kişiler hiçbir şekilde memur hazırlama evlerine yönlendirilmezdi. Ayrıca yurt dışında bulunan FETÖ okullarına ve kurumlarına Mersin ilinden personel ataması yapardı.'' ifadesini kullandı.
Tanık M.E.E. ise yapı içerisinde şüpheli Mustafa A'yı "Ümit" kod adıyla tanıdığını belirterek, ''Ben Mersin'den Ankara'ya giderken 'İl Mezunculuğu' görevimi Ümit kod adlı şahsa devretmiştim. Yani hem Mersin hem de Adana'da benden sonraki 'İl Mezuncusu' Mustafa A.'dır." beyanında bulundu.
İddianamede, şüpheli Mustafa A'nın örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, Bank Asya'da yüklü miktarda hesap hareketinin bulunduğu, örgütle iltisak ve irtibatı nedeniyle kapatılan şirketlerde SGK kaydının olduğu kaydedildi.
Mustafa A. ise iddianamedeki ifadesinde, hakkındaki suçlamaları reddetti.
(AA)