Devlet korumasından gelip marka çıkardı

Rize'de 9 yaşındayken devlet korumasına alınan Özcan Sümer bugün ünlü bir markanın sahibi. 4 bin kişiye istiham sağlayan Sümer, 40 öğrenciye de burs veriyor.

Rize'de 9 yaşındayken devlet korumasına alınan, üniversiteyi başarıyla bitirmesinin ardından ticarete atılan Suwen markasının sahibi Özcan Sümer, burada 4 bin kişiye istihdam sağlıyor. Eko Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı olan Sümer bugünlere gelmesini devlete borçlu olduğunu belirtti. Şimdi 800 öğrenciye burs veren bir vakfın yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Sümer, "Şahsım olarak 40 öğrenciye burs veriyorum. Yetiştirme yurdundan mezun olan bütün arkadaşlarımdan iş kurmak isteyen herkese iş kurmaları için yardım ettim" dedi.

BUGÜN İMKANLAR DAHA İYİ

Sümer "Yetiştirme yurdunda devletin sağladığı imkanlar o kadar iyiydi ki Rize gibi yerde o yıllarda 2 kişi üniversiteyi kazandı ve ikisi de yetiştirme yurdu kökenliydi" dedi. Şimdiki çocuk evlerinin çok güzel olduğunu anlatan Sümer, "Bizim bir binamız vardı. Kimisinin 'yetim' dediği bir bina. Bazen acıyarak bakarak bizi kolaylıkla rahatsız edebiliyorlardı. Bugün kalanların daha geniş imkanları var. Yakında göreceksiniz, yetiştirme yurdu çocuklarından daha iyileri çıkacak" diye konuştu.

BİZE NORMAL DAVRANIN YETER

Ailelerin de çocuklarıyla çeşitli sorunlar yaşa yabildiğini dile getiren Sümer, "Sıra dışı şeyler sadece yetiştirme yurdu çocuklarına mahsus- muş gibi bir trajedi konusu yapıp bizi damga- lamaları, bizi sevdikleri anlamına gelmez. Bizi damgalamayı bırakın. Bizim yaşadığımız şeylerin mahallenizde, evinizde, binanızda yaşadıkları- nızdan farkı yok. Yetiştirme yurdu çocuklarına normal davranın yeter. Normal çocuklarız" dedi.