Devlet Bahçeli'den TTB'ye tepki: Boykot eylemleri gayrimeşru kışkırtma

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bölücülüğün aparatı haline gelen Türk Tabipleri Birliği'nin maksatlı kışkırtmasıyla doktorlarımızın 2 gün süreyle boykot yapmaları gayrimeşru bir eylem” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı için yayımladığı mesajında iki gün süreyle boykot eylemi yapma kararı olan Türk Tabipleri Birliği'ni eleştirdi. Bahçeli, "Türkiye düşmanı ellerde itibar ve inandırıcılığını kaybeden, bölücülüğün aparatı haline gelen Türk Tabipleri Birliği'nin maksatlı kışkırtmasıyla doktorlarımızın 2 gün süreyle boykot yapmalarını çok yanlış buluyor, muayenelerin iptalini de mahsurlu ve gayrimeşru bir eylem olarak değerlendiriyorum" dedi. Gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli şunları kaydetti:

TAHIL KORİDORU MESAJI

Ukrayna-Rusya savaşının yol açtığı vahim komplikasyonlardan birisi olan gıda sorunu, özellikle stratejik mahiyeti tartışma götürmeyecek kadar önemli ve üst düzeyde olan buğday üretimi temelinde muhtemel kabus senaryolarının telaffuzuna ve tedavülüne neden olmaktadır. Bu kapsamda Türkiye'nin ısrarlı ve iyi niyetli çabalarıyla açılması için mücadele ettiği 'Tahıl Koridoru'nun bölgesel ve küresel beklentilere cevap teşkil edecek olması hem insani hem de siyasi sorumluluk duygusunun somut bir yansımasıdır."