Destansı direnişe görkemli anma

Türk Milleti'nin 15 Temmuz 2016'da FETÖ'cü darbe girişimine karşı sergilediği büyük direnişin 8. yılında geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Başkan Erdoğan, Külliye'de düzenlenecek programda halka hitap edecek. Etkinliklerin teması bu yıl ‘Milletin Zaferi' olacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 'Milletin Zaferi' temasıyla yurt içi ve yurt dışında geniş çaplı anma etkinlikleri düzenlenecek. Etkinliklerde, Türk Milleti'nin 2016'da bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkarak, hain girişimine karşı ortaya koyduğu destansı direniş vurgulanacak. Etkinliklerde, 15 Temmuz gecesi Türk Milleti'nin cesaret ve kararlılığıyla tarihe altın harflerle kazınan milletin zaferinin, aynı zamanda demokrasinin, milli iradenin, bağımsızlığın, birlik ve beraberliğin, istiklal ve istikbalin zaferi olduğu anlatılacak.

ERDOĞAN HALKA HİTAP EDECEK

Başkan Erdoğan, yarın İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Makamı'nı ziyaret edecek. TBMM'de 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda düzenlenecek törene katılacak. Erdoğan, akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Anma Programında halka hitap edecek.

Ayrıca yurt içinde ve dışında '360 derece iletişim' kampanyası yürütülecek. Bu çerçevede İstanbul ve Ankara'da bazı tarihi mekanlar ışıklandırılacak. İstanbul Üsküdar'da 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Kuleli Askeri Lisesi'ne, Beyoğlu'nda Galata Kulesi'ne, Beşiktaş'ta Deniz Müzesi'ne, Bağcılar'da 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na ve Ankara'da Cumhuriyet Müzesi'ne (II. Binası) ışık boyama tekniği ile Türk bayrağı yansıtılacak. İstanbul'daki üç köprü ile Osmangazi köprülerine de 'Milletin Zaferi' yazılı bayraklar asılacak.

YURT DIŞINDA DA ANMA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yurt dışında, dünyanın dört bir yanındaki temsilcilikler aracılığıyla 'Victory of Democracy' söylemiyle anılacak. İletişim Başkanlığınca temsilciliklerde 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan fotoğraf sergileri düzenlenecek ve FETÖ'yü tüm yönleriyle anlatan, milletin direnişini ve demokrasi zaferini vurgulayan film, video, belgeseller gösterilecek. 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan içeriklerin yer aldığı led ekranlı kamyonetler de New York'un kalabalık cadde ve sokaklarında dolaştırılacak. Londra'da da 15 Temmuz'da İletişim Başkanlığınca, "Türkiye's Victory of Democracy" başlıklı panel düzenlenecek. Ayrıca Londra Köprüsü'ne yerleştirilecek led ekranlarda darbe girişimini anlatan içerikler paylaşılacak.

CAMİLERDE SELA OKUNACAK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında koordinasyonu ile tüm camilerde sela okunacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından, ülke genelindeki havalimanlarında bulunan tüm uçuş bilgi ekranları ile İstanbul Atatürk, Adnan Menderes, ve Esenboğa Havalimanlarının girişinde bulunan büyük ekranlarda video ve görseller gösterilecek, ayrıca İstanbul Havalimanı'nın ödüllü kulesi, Türk Bayrağı renklerinde ışıklandırılacak.

'MİLLETİN ZAFERİ' TRENİ

İletişim Başkanlığı ve TCDD işbirliği ile giydirilen "Milletin Zaferi" temalı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ankara'dan İstanbul-Söğütlüçeşme Tren Garı için bugün 13.10'da hareket edecek.

15 TEMMUZ YENİDEN DOĞUŞUN HİKAYESİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Hain darbe girişimine karşı milletimizin yazdığı kahramanlık destanı, birliğimizi ve özgürlüğümüzü koruma konusundaki sarsılmaz irademizi gösterdi. 15 Temmuz, sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir yeniden doğuşun hikayesidir. Milletimizin iradesine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkma kararlılığı, bize en karanlık anlarda bile nasıl aydınlığa yürüneceğini göstermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğinde bu kararlılığı her yıl hatırlamak ve hatırlatmak, milletimize duyduğumuz saygının bir ifadesidir."