Destanın karargahı

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran FETÖ'cü suikast timine emniyet güçleri bu apartmandan ateş açtı. Zorda kalan hainler en yakındaki konaklama tesisine sığındı.

Akşam - 15 TEMMUZ

ENDER TÜRKKAN / MARMARİS

Marmaris'te 15 Temmuz gecesi emniyet güçlerinin "Mehmet Berk" isimli apartmanı adeta karargah olarak kullandığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otele saldıran suikast timine buradan ateş açtıkları belirtildi. Darbecileri taşıyan helikopterlerin indiği daha sonra '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' adı verilen alana 30-40 metre mesafedeki 6 daireli apartmanın sakinlerinden Anıl Berk, o gece şahit olduklarını AKŞAM'a anlattı.

VATANDAŞLAR KOŞTU

Gezi teknesi sahibi Berk, o gün böbreklerindeki rahatsızlıktan ötürü işe gitmediğini evinde istirahat ettiğini, hain kalkışmayı televizyon haberlerinden duyduktan sonra da uyuyamadığını söyledi. Anıl Berk, gece yarısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otel ve etrafında başlayan hareketliliği ve ardından yaşananları şu sözlerle anlattı: "Üzerimizden Skorsky helikopter geçti. Karşımızdaki otelin yanındaki boşluğa inmeye çalıştı. Ancak elektrik ve aydınlatma direkleri yüzünden inemedi. Deniz tarafından gelen ve ışıkları karartılmış diğer iki helikopter, ilk helikopterin inemediği yere indi. Ben ilk anda onları Cumhurbaşkanımızı korumak için geldiler sanmıştım. Meğer teröristlermiş. İkinci helikopter de inince vatandaşlar onların indiği yere koştu. İlk varan vatandaşlara dipçik vurdular. Baktılar ki, kalabalık oluşuyor, havaya ateş etmeye başladılar."