Dersimiz: 15 Temmuz şehitlerini anma 

İlk ders zili bugün çaldı. İlk hafta “15 Temmuz” temasıyla yapılacak. Öğrencilere dağıtılan broşürlerde, ''Şehadetinle hayat bulan bu kutlu destanı asla unutmayacağım'' ifadeleri kullanıldı. 

Doruk ÇAKAR / ANKARA 

Yaklaşık 18 milyon öğrenci için ders zili çaldı. Bugün başlayan  2016-2017 yeni öğretim yılı, 9 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. İlk ders haftası tüm okullarda, “15 Temmuz” hassasiyeti öne çıkacak. Okullardaki törenler, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temasıyla yapıldı. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da, bu hafta içinde eğitim öğretim süreciyle gerçekleştirilecek.

SİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Bugün başlayan yeni eğitim yılının ilk haftasında, öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" teması işlenecek Öğrencilere FETÖ’nün darbe girişimini anlatan kitapçık dağıtıldı. Broşürde “Sizi unutursak kalbimiz kurusun. Emanetlerinize sahip çıkmazsak dillerimiz lal olsun. Söz veriyorum ki; üzerinden asırlar geçse bile şehadetinle hayat bulan bu kutlu destanı asla unutmayacağım" ifadeleri bulunuyor. 

Milletin direnişi anlatıldı 

Öğrencilere dağıtılan demokrasi kitapçığında kitapçıkta üzere bir demokrasi kitapçığı hazırlandı. Kitapçıkta, "15 Temmuz Sözlüğü", 15 Temmuz günü kronolojik olarak yaşananlar, milletin darbecilere karşı direnişi, şehitler ve demokrasi meydanlarının fotoğrafları yer alıyor. Sözlükte "demokrasi, darbe, cunta" sözcüklerinin anlamları açıklandı. Broşürde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ise 'FETÖ kısaltması, halkın dini duygularını sapkın görüşleriyle istismar eden Fetullahçı Terör Örgütü'nü ifade eder' şeklinde tanımlandı.

Yolumuza devam edeceğiz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Eğitim Öğretim yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan, “Türkiye, eğitim sisteminde var olduğu anlaşılan, 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan ihanet çetelerinin istismar ettiği açıkları süratle kapatarak yoluna devam etmek mecburiyetindedir. Bunun için devlet ve millet olarak okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çocuklarımızın zihin dünyasını biçimlendiren müfredata, kitaplara çok iyi sahip çıkmalıyız” değerlendirmesini yaptı.

KAHRAMANLARA MEKTUP YAZILACAK

Okulların ikinci günü olan 20 Eylül'de, Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe derslerinde 15 Temmuz demokrasi kahramanlarına hitaben öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatan bir mektubun yazılması, 23 Eylül'de de şehitler için imam hatip okulları öğrencileri tarafından okunan Kur'an hatimlerinin duasının yapılması, programda yer alacak.