Ders saatine göre ücret alın

Okulu uzatan öğrencilerden yıllık ücret talep edildiği ihbarını alan YÖK, vakıf üniversitelerini uyardı: ‘Ders ya da dönem başına ücret alınsın.'

Bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının, normal eğitim süresinde mezun olamayarak okulu uzatan öğrencilerden kaldığı ders ücreti yerine yıllık ücret talep ettiğine ilişkin şikayetler arttı. YÖK, yaptığı açıklamayla vakıf üniversitelerine yeni bir düzenleme getirdi. Buna göre, YÖK normal eğitim süresinde mezun olamayan öğrencilerden, eğitim-öğretim ücreti için yıllık değil sadece tekrar gerektiren ders veya dönem başına ücret alınabileceğini belirtti. Öğrenciler vakıf yükseköğretim kurumlarında eğitim süresini uzatan öğrencilerden, yıllık ücret değil tekrar gerektiren ders ya da dönem başına ücret alınacak. Bu ücret de normal eğitim dönemi ücretinden yüksek olamayacak.

KARAR DENETLENECEK

Açıklamada ayrıca, tüm vakıf yükseköğretim kurumlarına bildirilen karara uygun hareket edilip edilmediğinin ilk denetim döneminde gözden geçirileceği vurgulandı. Öte yandan bir üst sınıfa geçen öğrencilerden daha önce alarak başaramadığı ve yeniden alması gereken alt sınıf dersleri için dönem/yıllık ücrete ilave olarak ek bir ücret alınmaması Yükseköğretim Genel Kurul tarafından daha önce karar altına alınmıştı.