AA
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) arasında imzalanan protokol kapsamında ders kitaplarında kullanılması için 6 harita güncellendi; 40 tane de yeni harita hazırlandı. Bilimsel ilkelere uygun şekilde çizilen haritalar, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alacak.
TARİHE DOĞRU BAKIŞ
Özellikle Türkiye'nin jeopolitik konumu, tarihi ve bölgesel gelişim süreçlerini içeren haritaların doğru ve eksiksiz bilgiler içermesi sağlanarak dezenformasyonun önüne geçilmesi hedefleniyor. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na başvurusu yapılacak taslak ders kitapları ve eğitim araçlarında da bu haritaların kullanımı esas alınacak. Bu kapsamda, hazırlanan 40 yeni haritanın arasında tarım devriminin gerçekleştiği bölgelerin, İslamiyet'in doğduğu dönemin, Osmanlı Devleti'nin nüfuz ve hakimiyet alanlarının, İslamiyet'in yayılışının haritaları ile Eski Çağ Anadolu Medeniyet havzaları bulunuyor. Yeni haritaların başında Türkiye Selçuklu Devleti ve Uygur Devletleri haritaları da var.
TÜRK DÜNYASI GÜNCELLENDİ
Ders kitaplarında kullanılan ve güncellenen 6 harita şöyle: 'Türkiye'nin Mülki İdare Bölümleri ile Kara ve Deniz Komşuları Haritası', 'Türk Dünyası Haritası', 'Türkiye Fiziki Haritası', 'Kıbrıs Adası Fiziki Haritası', 'Dünya Siyasi Haritası' ve 'Dünya Fiziki Haritası'