Depremzede Nazlı doktor olacak! Annesinin doğduğunda hayaliydi

İskenderun'da yaşayan Nazlı Buse, annesinin doğar doğmaz ‘İnşallah doktor olursun' hayalini gerçekleştirdi. Pandemide kimya mühendisliğini kazanan ancak gidemeyen genç kız, tıp fakültesine yerleşti.

Akşam

Anne Nermin Duran (52) kızı doğduğunda onun doktor olması için dualar ettiğini ve tuttuğu deftere de yazdığı bu hayalin gerçekleştiğini söyledi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan 21 yaşındaki Nazlı Buse Duran, annesinin hayalini gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde babasını kaybeden Duran, 2020'de kazandığı Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne gidemedi. İskenderun'da bir kafede garson olarak işe başlayan Nazlı Buse Duran, bu süreçte annesine destek oldu. Çalıştığı kafenin sahibinin desteğiyle kursa giderek yeniden sınava hazırlanmaya başlayan Duran, depremde derslerine bir süre ara verdi. Annesiyle çadırda, ardından İskenderun'a getirilen Miray Cruises firmasına ait kruvaziyerde kalan Nazlı Buse, yeniden sınava hazırlanmaya karar verdi.

ELİNİ ÇİZİP, DUA ETMİŞ

Duran, tıp fakültesini kazanarak annesinin hayalini gerçekleştirdi. Annesinin, kendisi bebekken elini çizerek "İnşallah büyüyünce doktor olursun. Bu eller inşallah reçete yazar" diye deftere yazdığını belirten Nazlı, "Doktor olup hayat kurtaracağım" diye konuştu.