Depremi TOKİ evlerinde yaşayanlar anlattı! ''Sallandık ama çatlak bile yok''

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden etkilenen Adana, Hatay ve Osmaniye'deki TOKİ binalarında hasar olmadığı raporlandı. Çevre evlerin yıkıldığını söyleyen TOKİ sakinleri, “Evimizde çatlak bile yok” dedi.

10 ili etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, TOKİ konutlarında hasara yol açmadı. TOKİ eliyle yaptırılan, Adana'da 21 bin 154, Hatay'da 8 bin 18, Osmaniye'de 3 bin 323 olmak üzere 32 bin 495 binada yapılan kontrollerde herhangi bir yıkım ya da yapısal hasar olmadığı tespit edildi.

'SAĞLAMLIĞINA İNANDIK'

Adana Seyhan'daki Yeşiloba Mahallesi'nde 2008'de yaptırılan 730 konuttan birinde ailesiyle yaşayan Tarık Yavuz, "Kimse 'Evimde camım, televizyonum düştü' demez. Hiçbir zararımız yok. Depremden iki gün sonra gelip binaları kontrol ettiler. Kontrol sonucunda binalarımızda hiçbir sorunun olmadığını söylediler. Bunu da raporlayıp 'Evinizde oturabilirsiniz' dediler" dedi. Hatay İskenderun'daki 1053 dairelik toplu konutun sakinlerinden Cemil Çengel, "TOKİ'nin konutları gerçekten sağlammış, buna inandım. Evimizin durumu genel olarak iyi, kolonlarda bir şey yok" dedi. Halil Çiçek ise "TOKİ'nin evleri gerçekten sağlam. Kim yapmışsa Allah razı olsun" dedi. Ali Göktürk ise Osmaniye'deki TOKİ konutlarını gezdiğini belirterek, "Hiçbirinde tek bir çatlak yok. TOKİ'nin yanındaki ve altındaki binalar ise oturulamaz halde" dedi.

Hatay İskenderun'da Düğünyurdu Mahallesi'ndeki TOKİ konutları.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta TOKİ tarafından inşa edilen binalar.

Adana'daki TOKİ konutları.