Deprem profesöründen Marmara depremi uyarısı: İstanbul için zaman daralıyor

9 Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir Marmara depremi uyarısında bulunarak, ''İstanbul için zaman daralıyor'' dedi.

İHA

Manisa’da düzenlenen konferansa katılan 9 Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İstanbul için önemli uyarılarda bulundu. 

"ZAMAN GEÇTİKÇE DARALIYOR"

Geçmiş dönemlerde deprem nedeniyle büyük acıların yaşandığı İstanbul için şehrin içerisinden geçen bir fay yok diyen Sözbilir, "İstanbul’un güneyinde Marmara Denizi’nin altındaki fay deprem ürettiğinde İstanbul’da ne olur tartışması var. Geçmişte deprem üretmiş ve İstanbul zarar gördüğü için gelecekte de böyle bir şey bekleniyor. Bilim insanlarının orada deprem beklemesinin nedeni deprem kırılmasının vakti geçmiş. Normal şartlarda 250 yılda bir kırılması zaman geçmiş. Onun için ilk başladığında 30 yıl demişlerdi. Şimdi 30 yıl 10 yıla düştü. Zaman geçtikçe daralıyor. Tüm bilim insanları bu konuda hem fikir. Türkiye hazır değil tabi ki, sadece İstanbul değil, Manisa da hazır değil” diye konuştu.