Deniz altında kokain avı

Adana açıklarında demirli gemiye düzenlenen operasyonda çapa zincirine zulalanmış 52 kilo kokain ele geçirildi.

Soner Kan

Adana Yumurtalık açıklarında demirleyen Liberya bandıralı gemiye uyuşturucu baskını düzenlendi.

Su altına dalan dalgıç ekipler, geminin çapa zincirine bağlanmış halde 51 kilo kokain ele geçirdi.

Liberya'dan demir alıp, Türkiye'ye giriş yaparak, İskenderun Körfezi'ne ulaşan, Berge Torre adlı kuru yük gemisinde yüklü miktarda uyuşturucu olduğu istihbaratı polisi harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Adana Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ve Mersin Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

SUALTINDA ARAMA YAPTILAR

Adana'nın Yumurtalık ilçesi açıklarında demirleyen Liberya bandıralı gemiye; hücum botlarla baskın düzenlendi. Geminin dört bir yanı arandı; dalgıçlar da sualtına inip, çapa zinciri boyunca inceleme yaptı. Çapa zincir boşluğunda zincire bağlanmış vaziyette 2 ayrı dayanıklı plastik torbadan; 45 pakette toplam 51 kilo 750 gram kokain ele geçirildi. Geminin kaptanı, kaptan yardımcısı ve mürettebatın da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

LİMANLAR MERCEK ALTINDA

'Narkogüç' adı verilen operasyonu değerlendiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren polislerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Mersin Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyor; gözlerinden öpüyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Limanlarımızı da yakından takip ediyoruz" dedi.

Uyuşturucu madde su geçirmez özel paketlere sarılmış.