Demokrasiye kurşun

Demokrasi düşmanları AK Parti Küçükçekmece başkan adayının seçim programına ateş açtı, bir kişi ağır yaralandı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kadın yaralandı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay Kanarya mahallesinde seçim çalışması yaptığı sırada bir araçta bulunan kar maskeli üç kişi tarafından kalabalığın üzerine tabanca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken kurşunların başına isabet ettiği 22 yaşındaki E.G.D. adlı bir kadın yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin tahkikat başlatıldığını,, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, soruşturma yürütüldüğünü söyledi. Saldırıyı kınayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Türkiye her zaman olduğu gibi güvenli bir şekilde seçim sürecini tamamlayacaktır" dedi.

ÜZERİMİZE ATEŞ AÇILDI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'de "Bu tür saldırılar bizleri asla yıldıramayacak" açıklaması yaptı. Saldırı ile ilgili Aziz Yeniay "Hedef kimdi bilemiyoruz, maskeli üç şahıs otomatik silahlarla bulunduğumuz sokağı taradı, bir terör olayıydı. Amaçları toplumu korkutmak" dedi.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ

Hain saldırı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Küçükçekmece'deki bugün yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı. Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. Maskeli kişiler tarafından otomatik silahlarla yapılan taramayı 'asayiş olayı' diye tanımlayan İmamoğlu'na tepki gösteren Yeniay, "Hayırdır, Muhatabın kimdi kimlerden bilgi aldınız" sözleri ile tepki gösterdi.

YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, saldırıyı lanetledi. "Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek" diyen Kurum, hastaneye geçerek yaralının durumu hakkında bilgi aldı. Kurum burada yaptığı açıklamada da "Demokrasimize birliğimize beraberliğimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hiç kimse birliğimize beraberliğimize, seçim çalışmalarımıza gölge düşüremeyecektir. Tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Saldırıya tepki gösteren Başkan Recep Tayyip Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşım yaptı. Saldırıyı lanetlediğini ifade eden ve yaralı vatandaşa acil şifa dileyen Erdoğan; "Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.

SİYASİLER LANETLEDİ

Saldırıya siyasi partiler de tepki gösterdi.MHP'den yapılan açıklamada; "Cumhur İttifakı Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyor, yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz" denildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da salırıyı lanetledi.