Demokrasi hepimizin boynunun borcu

CHP’nin çağrısıyla Taksim’de düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine katılan yüz binler FETÖ’cü darbe girişimine karşı sesini yükseltti. Kılıçdaroğlu, demokrasiye sahip çıkma çağrısı yaptı.

Akın ÇELİKTAŞ 

İstanbul Taksim Meydanı’nda dün toplanan yüz binlerce kişi FETÖ’nün hain darbe girişimini protesto etti. CHP’nin çağrısıyla yapılan mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, darbe girişimin “İç ve varsa dış destekçilerini lanetliyorum” dedi. 10 maddelik bir manifesto okuyan Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz darbe girişimi parlamenter demokrasimize karşı yapılmıştır. TBMM bombalanmış ama bombalar altında parlamento görevini yapmış ve darbeyi püskürtmüştür. Bütün siyasi partiler darbe girişimine karşı çıkmış demokrasi konusunda Türkiye’de ortak payda oluşmuştur. Siyasette uzlaşma kültürünün güçlenmesine de katkı vermek zorundadır” dedi. 

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER 

Lozan Antlaşmasının 93. yılının kutlu olmasını dileyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal ‘geldikleri gibi gidecekler’ demişti. 7 düveli Lozan’da geldikleri gibi gönderdik. Babalarımız ve dedelerimiz cumhuriyeti kurdu ama o cumhuriyeti özgürlükçü bir şekilde taçlandırmak bizlerin görevidir. Her bir vatandaşımız, inancı kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun cumhuriyeti taçlandırmakla görevlidir. Bu görevi her yurttaşın yerine getirmesi gerekir ve bizim namus borcumuzdur” dedi.

AK Parti’den tam destek 

Taksim'deki mitinge TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş,  İl Başkanı Selim Temurci ve milletvekilleri katıldı. Topbaş, "Türkiye tarihinde görmediği kadar büyük bir ihanete tanık oldu. Hiç bir parti ayrımı gözetmeksizin halkımız sokaklarda ihanet şebekesine karşı koydu" şeklinde konuştu.

Şehitlere saygı duruşu

Ellerinde Türk bayrakları ile Taksim'e koşan her kesimden vatandaş FETÖ'nün darbecilerine ve onlara destek olan dış güçlere demokrasi dersi verdi. Miting, darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaş ve güvenlik güçleri için saygı duruşu, ardından okunan istiklal marşıyla başladı.