DEM'li belediyeden işçi hakkına barikat... Kamyonları yığdılar

DEM'in büyük kıyımını protesto eden işçiler Bağlar Belediyesi'nin önünde eylem başlattı. Ancak belediye, işçileri kum yüklü kamyonları binanın etrafına barikat yaparak engelledi.

DEM'li belediyelerde işçilere mobbing ve kıyım bitmiyor. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yönetime gelen DEM Partili belediyeler ilk günden işçi kıyımına başladı. Diyarbakır'da toplam 308 işçinin işine son verildi. İşçiler önceki gün Bağlar Belediyesi'nin yanındaki yeşil alanda oturma eylemi başlattı. Ancak belediye yönetimin talimatıyla zabıtalar eylemin olduğu yeri ablukaya aldı, çim biçme, ağaç budama bahanesiyle protestocu işçileri taciz etti. Eyleme destek veren Hizmet İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Zekeriya Koca, işçilerin işe iadesi olana dek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

3 AYDA 308 PERSONEL ATILDI

Koca "Yerel seçimlerden bugüne, 3 ayda Büyükşehir Belediyesi'nde 72, Bağlar Belediyesi'nde 160, Sur Belediyesi'nde 30, Ergani Belediyesi'nde 24, Kayapınar Belediyesi'nde 10, Yenişehir Belediyesi'nde 12 olmak üzere toplam 308 emekçinin iş akdi haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedildi. İşten çıkarılanlar arasında evlat nöbeti tutan Gülbahar Aşiri de bulunuyor" dedi.

KAMYONLARI YIĞDILAR

Bağlar Belediyesi, dün sabah da işçilerin eylem yaptığı bölgeye damperleri kum dolu kamyonları yığdı. Kamyonlarla belediye binasının etrafını bitişik nizam sardıran belediye yönetimi, oturma eylemini engellemek için barikat kurdu. DEM Parti'nin göreve gelmesiyle birlikte geçtiğimiz 10 Mart'ta işine son verilen Gençlik Merkezi Koordinatörü Güzel Kızıloğlu da eyleme katılanlardandı. Kızıloğlu haksız yere işten çıkarıldıklarını ve seslerini duyurmak için oturma eylemi başlattıklarını belirterek, "Eylemi engellemek için her türlü tacizi uyguluyorlar. Sabah geldiğimizde eylem yaptığımız alanın kamyonlarla kapatıldığını gördük. Biz susmayacağız. Eylemimize belediyenin yanındaki caddede kurduğumuz çadırda devam ediyoruz" dedi.

Eyleme katılanlar işçi ve sendikalar haklarını alana kadar vazgeçmeyeceklerini söyledi.

AKŞAM 25 Mayıs'ta Bağlar Belediyesi'nde çalışanlara uygulanan mobbingi manşeti- ne taşımıştı. Bağlar Belediyesi daha önce de sağlık personeline zift temizlet- miş, basın bürosu çalışanlarını kaldırım taşı işine vermiş, büro memuru kadın personeli de temizlik işine yollamıştı.