'DEM'li alçaklık

Diyarbakır Sur Belediyesi'ni kazanan DEM Partililer, makam odasına girişte Atatürk'e ve Başkan Erdoğan'a küfürler yağdırdı.

DEM Partililer, Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, görüntülerin yayınlanması üzerine müfettiş görevlendirildiğini, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

31 Mart'taki yerel seçimlerde, Diyarbakır Sur Belediyesi'ni DEM Parti kazandı. Partinin yöneticileri Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreninde, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Başkan Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip hakaret etti. Kamuoyunda büyük tepki çeken olayla ilgili İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "DEM Parti yöneticilerinin, Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da skandal sözler nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma açıldığını belirtti. Öte yandan Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret eden U.G'nin gözaltına alındığı açıklandı.

MUHALEFET TEPKİ GÖSTERMEDİ

Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan skandallara muhalefet partilerinde herhangi bir tepki gelmedi. DEM Parti ile kent uzlaşısı yapan CHP, yapılan saygısızlığı görmezden geldi. CHP lideri Özgür Özel'in, dün Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada olaylarla ilgili açıklama yapmaması dikkat çekti.

ÜST ÜSTE PROVOKASYON

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında İstiklal Marşı okutulmadığına ilişkin iddia sebebiyle mülkiye müfettişi görevlendirilmiş, yine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığına ilişkin iddia üzerine de mülkiye müfettişi görevlendirilmişti. Türkiye Komünist Partisi'nden, DEM Parti'ye geçen Tunceli Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabının ismi de "Dersim Belediyesi" olarak değiştirilerek provokasyona imza atılmıştı.

ÇELİK: KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bazı DEM Parti yöneticilerinin Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Devletimizin ve milletimizin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a, bağımsızlığımızın sembolü şanlı bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza yönelik çirkin yaklaşımları asla kabul edilemez" dedi, şu ifadeleri kullandı: "Siyaset alanı meşru bir alandır. Meşru alan içinde hareket etme yetkisi almış olanlar, yetkilerini gayrı meşru yaklaşımlar için kullanmazlar. Söz konusu çirkin yaklaşımlar içerisinde olanlara karşı tavrımız ve duruşumuz nettir. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerlerini savunmaya ve bunlara dönük saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz."