Demirtaş’ı bırakın çıkısı ayağına dolaştı

İP’nin Genel Başkanı Akşener’in, ‘Demirtaş’ı bırakın’ çağrısı, ülkücü camiada tepkiyle karşılandı. HDP’liler de “Bizden ona tek oy çıkmaz” dedi.

1

İP Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinde oy umuduyla terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısı yaptı. Bu çıkış MHP’den İP’ye kayan kitlede büyük tepkiye neden oldu. Akşener’e bir tepki de HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’dan geldi. Buldan “Akşener’in bakanlığı döneminde Kürtler katledildi. Kürtlerden ona bir tek oy çıkmaz” dedi.  

‘BIRAKIN’ ÇAĞRISI 

Meral Akşener, Ankara’da yaptığı açıklamada HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile ilgili sorular üzerine, Demirtaş hakkında verilmiş bir yargı hükmü bulunmadığını belirterek, “Biz hukukun herkes için eşit, tarafsız ve objektif işlemesi gayreti içindeyiz. Siyasetçilerin, aydınların, gazetecilerin tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Aday gösterilmiş bir kişinin de kampanyasını rahatlıkla bizlerle eşit koşullarda yapmasını isterim” dedi.  

ÜLKÜCÜLERDEN SERT TEPKİ

Akşener’in sözleri partisine gönül veren milliyetçi ve ülkücü caimada şok etkisi yarattı. Akşener’e ‘Nasıl olur da teröristlerle işbirliği yaparsın’ şeklinde tepkiler yağdı. Kendileri için terör örgütü PKK’nın kırmızıçizgi olduğunu söyleyen milliyetçi çevreler Akşener’i oy için PKK yandaşları ile işbirliği yapmakla suçladı. 

ASLA OY ALAMAZ

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan da Akşener’e tepki gösterdi. Buldan, 24 Haziran seçimlerinde Meral Akşener’in “Hiçbir Kürt’ün oyunu alamayacağını” belirterek şunları söyledi:  “Bu bir şehir efsanesi değil, bu bir gerçek, bu bir realite. Akşener’in İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde binlerce insan sokaklarda katledildi, kafalarına kurşunlar sıkıldı. İnsanlar kaçırıldı, kaybedildi. O dönemde yaşanan cinayetler, katliamlar Kürt halkının zihninde ve beyninde asla silinmeyecek bir gerçekliğe sahiptir. Sayın Akşener’in bu anlamda Kürt halkından bir tane bile oy almayacağını kesinlikle ifade etmek isterim. Akşener, bir oy alsın, çıkarsın önümüze ‘Şu Kürt’ten oy aldım’ desin. Bu asla olmayacak.”