Demirtaş, 'sokağa çıkardığımı kanıtlayın, çekilirim' demişti! Al sana kanıtı

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 53 kişinin yaşamını yitirdiği 6-8 Ekim olaylarında halkı kendisinin sokağa çağırdığını kanıtlaması halinde adaylıktan çekileceğini söylemişti. İşte kanıtı!

1

AKŞAM

HDP’nin terör örgütü PKK üyeliğinden Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’tan ilginç bir çıkış geldi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini “Elinde 53 kişinin kanı var” diyerek suçladığını belirterek, “Yaptığımı iddia ettiğin ’53 kişinin katledilmesi talimatımı’ paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine cumhurbaskanlığı adaylığından çekileceğim” dedi.

Bu ilginç çıkış öncesi Demirtaş yargılandığı davanın son duruşmasında halkı nasıl sokağa döktüğünü açık açık itiraf etti! 

SONUNA KADAR ARKASINDAYIM

İşte Demirtaş’ın o ifadesi: 6 Ekim akşamı olağanüstü MYK toplantımız vardı. Ne yapacağımızı tartışırken dedim ki, “Acilen bir açıklama yayımlayalım, hem hükümeti protesto edelim, hem de IŞID’e karşı insanların protesto hakkını kullanmasını isteyelim. Siyasi tutumumuzu şu saatte açıklayalım.” Başbakan Ahmet Davutoğlu ile konuştum. Telefon görüşmesi bitti ve morali bozuk bir şekilde toplantıya geri döndüm. Arkadaşlar dedi ki, ‘Biz de bu arada yazılı kısa bir açıklama yapmışız’ O gün, siyasi bir tavır açıklamamız gerekir düsüncesiyle o açıklama yapıldı. Sonuna kadar ben o açıklamanın meşruiyetinin, haklılığının arkasındayım.”