Değirmenin suyu Kılıçdaroğlu!

FETÖ imamı Karaarslan’a ihalelerin nasıl yağdığı ortaya çıktı. Referansı veren Kılıçdaroğlu, talimatı belediye başkanlarına ileten ise ByLock’çu Fatih Gürsul ile Murat Aksoy!

Haber Merkezi

FETÖ’nün Mersin soruşturması çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderilen E-Yöntem şirketinin sahibi Erkan Karaarslan CHP’li belediyelerden kısa sürede büyük ihaleler almasının sırrının ardından Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Bylock'çu danışman Fatih Gürsul ile Murat Aksoy’un Karaarslan’ın şirketinin ‘danışmanlık’ ihalelerinden önce belediye başkanlarını arayıp Kılıçdaroğlu’nun talimatını ilettiği öğrenildi. Bu yolla ihalelere konan belediye imamı Karaarslan’ın şirketlerine para aktı.

KARAARSLAN’I TANIMAM  

Bu yakınlığı darbe girişimi bile durdurmadı. Öyle ki, FETÖ’den tutuklanan Silivri imamlarıyla ses kayıtları çıkan Belediye Başkanları, Özcan Işıklar, Şükrü Genç, Ekrem İmamoğlu’nun yüklü miktarda paraları Karaarslan’ın şirketlerine aktardı. Hatta Sarıyer Belediyesi’yle Karaarslan’ın şirketi arasında Bir belediye başkanı, “Ben Karaarslan’ı tanımam. Genel başkanın danışmanı bizi aradı. Biz de bu talimatla ihaleyi verdik” dedi.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜYLE AYNI KAREDE 

FETÖ’cü Karaarslan’ın, Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan ile yakın ilişkide olduğu iddia edildi. Ceylan’ın 6 Nisan 2016’da Sarıyer Belediyesi’nde Erkan Karaarslan ile birlikte boy gösterdiği fotoğraflar da daha önce ortaya çıkmıştı.  'FETÖ belediye imamı Karaarslan' ve Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Ceylan, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile aynı karede görülüyor. 

O KADAR DESTEK VAR Kİ ŞİRKET BİLE KURMUŞ!

Kılıçdaroğlu’ndan desteği alan Karaarslan belediyeler içerisinde şirketler bile kurmuş. Bu çerçevede Sarıyer, Aydın Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in bazı ilçe belediyelerine şirket bile kurmuş. Karaarslan’ın bu şirketlerde yakınlarını görevlendirdiği de ortaya çıkmıştı.