DEAŞ’lı teröristler hakim karşısında

Adana’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik olarak düzenlenen operasyonda; örgüte finans desteği sağlayarak, terör faaliyetlerine katıldıkları tespit edilen 5’i Suriyeli toplam 16 kişinin tam 11 gün süren sorguları tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

SONER KAN - ADANA

Adana’da terör örgütü DEAŞ’a finans desteği sağlayarak, örgüt adına faaliyette bulundukları öne sürülen 5’i Suriyeli toplam 16 kişinin, emniyette tam 11 gün süren sorguları tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

ÖRGÜTE FİNANS DESTEĞİ

Adana’da terör örgütü DEAŞ’a ardı ardına darbe vuruluyor. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce 11 Nisan’da yürütülen operasyon kapsamında terör örgütüne finans desteği sağlayarak, örgüt adına faaliyet gösterenlere şafak vakti eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Özel harekat ekiplerinin de katılımıyla 20 ayrı adrese gerçekleştirilen şok baskınlarda 5’i Suriyeli toplam 16 kişi gözaltına alındı.

SORGULARI 11 GÜN SÜRDÜ

Zanlıların, emniyetteki sorguları ise, tam 11 gün sürdü. Şüpheliler, önce polisin zırhlı araç ve uzun namlulu silahlarla aldığı geniş güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi, daha sonra da Adana Adliyesi’ne sevk edildi. Söz konusu grupta yer alan Suriyelilerin, terör örgütü DEAŞ adına Suriye’deki askeri faaliyetlere katılarak, çatışmalara katıldıkları da iddia edildi.