DEAŞ’ın uyuyan hücreleri saldırdı

DEAŞ’ın Kerkük’te uyuyan hücreleri harekete geçti. Yalnızca Dibis'teki enerji santralına yapılan saldırıda 16 kişi can verdi. 

1

Irak’ta Başkent Bağdat’ın kuzeyinde yer alan Kerkük’te dün DEAŞ’ın saldırıları nedeniyle gün boyu çatışma yaşandı. Terör örgütü ilk olarak Dibis İlçesi’ndeki bir elektrik santraline saldırı gerçekleştirdi. 16 santral görevlisi hayatını kaybetti. Terör örgütü DEAŞ'ın, Kerkük kent merkezinde dün gece saatlerinden itibaren 6 intihar saldırısı gerçekleştirdiği ifade edildi. Toplam 22 can kaybı var.

CUMA NAMAZI KILINMADI 

Kaynaklar, kent merkezine sızan örgüt militanlarından 6'sının 1 Haziran semti, eski emniyet binası ve bir otel içerisinde kendisini patlattığını aktardı. Kerkük kent merkezindeki sokağa çıkma yasağı sürerken, DEAŞ'ın keskin nişancılarının çatılarda konuşlandığı görülüyor. Irak Savunma Bakanlığı yetkilileri 5 noktada kontrolün sağlandığını duyurdu. Saldırılar nedeniyle dün sokağa çıkma yasağı uygulandı, cuma namazı da kılınmadı.   

Halep’te ‘mola’ 24 Ekim’e...

Rusya'nın Suriye'nin Halep şehrinde hava saldırılarına verilen arayı 24 Ekim'e kadar uzatma kararı aldığı bildirildi. Suriye rejimi de Halep’ten çıkış için koridorun açıldığını duyurdu. Rejimin açıklamasında sivillerin ve muhaliflerin kentten ayrılabilecekleri belirtildi. Lavrov daha sonra yaptığı açıklamada terör örgütü El Nusra militanlarının şehirden ayrılmayı reddettiğini duyurdu. 

Ümran bu kez öldü mü?

Rejimin Halep’e yönelik saldırıları sırasında yaralanan 5 yaşındaki Ümran’ın hayatını kaybettiği ileri sürülüyor. Beşşar Esad ise katıldığı bir TV programında "Bu fotoğraf kesinlikle düzmece. Bunlar manipüle ediliyor" iddiasında bulundu.

Örgütün kimyasal silahı var! 

Dibis'te DEAŞ’a ait kimyasal başlıklı havan mermileri bulundu. 

Askeri uzmanların Musul operasyonu ile ilgili en kötü senaryosu DEAŞ'ın kimyasal saldırıda bulunma ihtimâli. Amerikan istihbaratı, muhtemel Musul operasyonu öncesi DEAŞ'ın kimyasal silah kapasitesini öğrenmek için çalışma başlattı. Alınan örnekler laboratuvarlara gönderildi. Çıkan sonuçlar hardal kimyasal ajanına işaret ediyordu. Toz halindeki ham hardal ajanı, zehirli olmasına karşın daha az öldürücü özelliğe sahip. Esas tehlikeli olansa hardal gazı. 

Diyarbakır’a Musul takviyesi 

Musul operasyonu sırasında ve sonrasında terör örgütü DEAŞ tarafından ZTürk topraklarına gelebilecek tehditlere karşı Diyarbakır’da konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üssü’ne; Eskişehir, Balıkesir ve Amasya Merzifon’dan toplam 20 uçak intikal etti.