Davutoğlu: 'Kokteyl terörün' hedefiyiz!

ABD ve Rusya'nın arka çıktığı terör örgütü PYD'ye yapılan silah yardımını sert ifadelerle eleştiren Ahmet Davutoğlu, uluslararası camiayı uyardı: Yapılmayacak bu yardım!

1

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Birileri, Türkiye'de 'kokteyl terörü' gibi hepsini karıştırarak bir işe kalkışıyor. Paralel Yapı içindeki bazı çevrelerle iltisak (birleşme) kuran yapılar var" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak 10 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı. "Arkasındaki aktörlerin hepsi açıklığa kavuşana kadar çabalarımız sürecek" diyen Davutoğlu, terör örgütleri arasındaki işbirliğine işaret ederek, "Türkiye kokteyl terörün hedefinde" ifadesini kullandı. Davutoğlu şöyle devam etti: H epsinin hem PKK hem de Türkiye'de bazı sansasyonel gelişmelerle ilişkili çevrelerle, Paralel Yapı içindeki bazı çevrelerle iltisak kuran yapılar var. Birileri Türkiye'de bir kokteyl terörü diyorum buna, hepsini karıştırarak bir işe kalkışıyor.

Yapılmayacak bu yardım!

Davutoğlu, ABD ve Rusya'nın arka çıktığı terör örgütü PYD'ye yapılan silah yardımını da sert ifadelerle eleştirdi. "PYD'ye yapılan yardım, Türkiye'ye karşı terör saldırısı başlatan PKK'ya yapılan yardım muamelesi görür. Yapılmayacak bu yardım" diyen Davutoğlu, uluslararası camiayı uyardı.

DEMİRTAŞ AYNAYA KONUŞSUN

15 gün sonra seçime gidiyoruz, AK Parti'nin kaostan menfaati olabilir mi? Hadi en kötü senaryoyu teorik olarak masaya koyalım, bunların iddia ettiği gibi. Devletin bundan ne menfaati olabilir? Niye yapmış olsun? Hani bir eli kanlı insanlar değiliz. Hadi onlar bir takım şeylere inanıyorlar, Demirtaş'ın o günkü açıklamasında vurgulanan şey 'katil devlet' diye. Aynaya konuşması lazım. Çağrıda bulunuyorum; Madem Demirtaş, çıksın daha açık ifadelerle söylesin. 

"HATA ETTİM" DERSE GÖRÜŞÜRÜM

Hata ettim derse görüşürüm ama cenaze yerdeyken, o cenazeyi kaldırmak ve o yaralılara yardım etmekle uğraşan bütün zihnini ona ayıran ülkenin Başbakanı'na 'Sen katilsin, kelepçeleneceksin diyen birisiyle görüşmenin zemini olabilir mi?  Her vatandaşta hala çözüm sürecine destek yüksek. Bu yolda yürürken Türkiye'nin hasımlarına,  Türkiye'yi zayıflatmak isteyen kesimlerle işbirliği içinde bir isyan, ayaklanma, silahlanma çağrısında bulunuyorsanız sonuçlarına katlanırsınız. Dediğimiz açık ve net: Silahlar bırakılacak, silahlar terk edilecek.

Katliam alanı artık 'Demokrasi Meydanı' 

Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisi, canlı bomba saldırısında 99 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Gar Meydanı'nın ismini 'Demokrasi Meydanı' olarak değiştirdi. Oylamada 101'e karşı 13 ret oyunu MHP'li üyeler verdi. 

Schengen yoksa 'geri kabul' olmaz 

Davutoğlu, Avrupa'dan yükselen sesleri de değerlendirirken, "Kesinlikle Schengen konusunda adım atılmadan, vize liberalleşmesi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize olmadan Avrupa'ya seyahatleri mümkün olmadan Geri Kabul Anlaşması imzalamayız. Geri Kabul Anlaşması imzalamadan da mültecilerin geçişleri ve geri iadesi bağlamında da adım atılması mümkün olmaz" uyarısında bulundu.  

MİLLİ TAKIM'A TEŞEKKÜR

A Milli Futbol Takımımızın, Konya'da İzlanda'yı mağlup ederek Fransa'daki 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı elde etmesinden duyduğu sevinci paylaşan Davutoğlu, "Konya mübarek bir beldedir, gelene ikramda bulunur. Hollandalılara, İzlandalılara da gol ikramında bulundular." dedi.