Darbenin sivil ayağından sürpriz isimler çıkabilir

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, 24'te canlı yayınlanan programda ''darbenin sivil ayağı araştırılıyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak'' diye konuştu.

1

24'te canlı yayında konuşan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, darbenin sivil ayağının mercek altına alındığını ve önümüzdeki günlerde tablonun netleşeceğini söyledi. 


Kellkitlioğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

TSK peygamber ocağıdır. Onlar her zaman bizim başımızın tacıdır. Biz herhangi bir şehit haberi geldiği zaman içimiz kan ağlayan insanlarız. Ben YAŞ kararlarına gelmeden önce TSK'dan bir açıklama gelmişti, çok üzülmüştüm. Hainlerin rakamlarını açıklıyorlardı, bir yüzde verdiler, dediler ki, yüzde 1,5. Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyan, varoluşunun tek nedeni millettir. Millet yüzde 1,5 açıklayınca sordu, "Yüzde 98 ne yapıyordu o zaman". Benim hesabıma göre yüzde 1,5 değil, yüzde 41,8.  

NEREDEYSE BÜTÜN KUVVET KOMUTANLARI DÜĞÜNDEYDİ

Ben haftada iki gün yazıyorum. Bu yazıların mutlaka bir tanesi hain ihanet şebekesine yöneliktir. Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink vesair, bir sürü şeyler yazdım. YAŞ kararlarından önce bir beklenti vardı. 15 Temmuz gecesi bu kadar çok ciddi bir işgal gecesinin yaşadığı akşamın gündüzünde neredeyse bütün kuvvet komutanları bir düğündeydi. Vatandaş "siz bunları nasıl görmezsiniz" diye feveran içindeydi. YAŞ kararlarında komuta kademesinde bir yapılanmadan beklenti içersindeydi. Devlet aklına saygı duyarız, bu kararların çıkmasına saygı duyarız. 

ÜNİFORMALI TERÖRİSTLERİN KÖKÜNÜ KAZIMALILAR

Burada bizim bilmediğimiz şeyler de vardır. Ben büyük hayal kırıklığı yaşadım. Komuta kademesi değişmediği gibi suya sabuna dokunmadan başlıklar atılmaz. Devletin kararıdır ama ortada bir borç var ortada: O borcu ödeyin kökünü kazıyın, diye manşet attım. Şu anki TSK başta olmak üzere devletin bütün kurumlarıyla devlet varoluş sebebini sadece ve sadece millete borçludur. O millet sokağa çıkmasaydı hiçbirimiz yoktu, TSK da yoktu. 

SAYIN CUMHURBAŞKANININ TEPESİNDE DURUYOR BU ADAM!

Bu ülkenin başkomutanın yanına gönderdiğiniz yaverin durumuna bakın? Allah muhafaza bir basın toplantısı yaparken sayın Cumhurbaşkanımızın tepesinde duruyor bu adam? Çekse tabancasıyla vursa ne yapacaksınız? Sürekli yanında çünrkü, herşeyi yapabilir. 

ÜST AKIL VEYA KÜRESEL AKIL MİLLETİ HESAP EDEMEDİ

13 yıldır yaşanan devrim niteliğinde dönüşüm milletin özüne kadar, hücrelerine kadar yansımış durumda. Yeni Türkiye'nin yeni milleti bu. ama devletin kurumlarında kesinlikle biz bunu göremedik. O üst akıl, küresel akıl dediğimiz akıl bunu analiz etmekten öteye gidememiş. Burada TSK'nın içerisinde Emniyet'in içerisinde olur. Milleti hesap edemezsen bunu başaramayacağın net ortaya çıkar. Üst akıl milleti hesap etemedi. 

ES MEDYA OLARAK YÜREĞİMİZLE, AKLIMIZLA DESTEK VERDİK

Etrafımda AK Parti'ye oy vermemiş birçok arkadaşım var. Hepsi şunu söylüyor; olaylar başlayınca Cumhurbaşkanı nerede dedik. Cumhurbaşkanını ekranda görünce içimize su serpilir dediler. Biz de ES Medya olarak bütün felsefemizle, yüreğimizle, aklımızla direnişe destek verdik. Korsan bildiriyi yayınlamayan tek televizyon kanalı bu kanaldır. 

DARBE GİRİŞİMİNİN SİVİL AYAĞI ARAŞTIRILIYOR

Ben Sayın Erdoğan ile sayın Putin'in görüşmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. O görüşme birçok dengeler açısından kırılma noktaları olacak. Bütün bu olaylar karşısında doğru dürüst sesini çıkaramayan işadamları, medya patronları var. Bu işin sivil ayağının olması gerekiyor. İstihbarat birimlerin bu konuda çok ciddi bir çalışması olduğunu biliyorum. 15 Temmuz'da teröristlerin hangileri ile telefon konuşması yaptığı, üniformalı teröristleri yöneten, imam ve abilerle temasa geçtiğine dair çok ciddi çalışma var. Mercek altında çok ciddi bir çalışma yürütülüyor. 

"PAÇAYI YIRTTIK" DİYE SEVİNMESİNLER...

Bazı işadamları ve medya patronları da paçayı yırttık diye düşünmesin. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Gönderilen dekontlar bile ortada çok ciddi bir çalışma var.