Darbecilere göğüs geren gaziler anlattı: 'Şehadete yine yürürüz'

4 yıl önce ihanete tanık olanlar, “Bugün olsa yine karşılarına dikilir, şehadete yürürüz” dedi. Hain darbecilere karşı duran gaziler AKŞAM'a konuştu.

GÜRKAN ATA / BÜLENT ŞANLIKAN

Köprüde canı pahasına hainlerin tanklarının karşısında duran Safiye Bayat: “Açılan ateşle ayağımdan yaralandım. 15 Temmuz için ‘tiyatro’ diyorlar. Yeniden bir kalkışma olursa milletin aynı ruhla ortada olacağını biliyoruz. Biz bunlara hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz. 15 Temmuz bir daha yaşansın istemiyoruz ama yine olsa yine sokağa çıkarım. Zalime karşı duruşumuz, masuma karşı tavrımız bambaşkadır bizim. Yine başımız gitme pahasına şehadete koşarız.”

15 Temmuz’un en genç gazisi Ömer: Bu vatan için canımı veririm

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde sadece 14 yaşında olan Ömer Doldurma, Başkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine, babasının bütün engellemelerine rağmen sokağa çıktı. Doldurma, “Saraçhane’de babamla birbirimizi kaybettik. Birden ateş açıldı. İlki ayağımı bilekten delip çıktı. Diğeri ise kalçamdaki cep telefonuma isabet etti. Bir yaşlı amca beni hastaneye götürdü” dedi. 4 yıldan beri ayağından 3 kez ameliyat olan, ek damar takılan ve buna rağmen biraz fazla yürüyünce topallayan Ömer, “Hayalim bordo bereli olmaktı, şansım kalmadı. Bu vatan için canımı veririm. Yeniden olsa, yine önce oraya koşarım” dedi. 

Cumhurbaşkanı alnından öpmüştü... ‘Bize eğilmek yakışmaz oğlum’

Atatürk Havalimanı’nda yaralanan Ahmet Onay (22): “Yaralandığımda Cumhurbaşkanımızı sordum. Bir kişi yemin etti ‘Erdoğan seni görecek’ dedi. Sonra Cumhurbaşkanımız yanıma geldi, alnımdan öptü ve ‘Bize eğilmek yakışmaz oğlum kalk. Seni asla unutmayacağım’ dedi. FETÖ’cüler bir daha böyle bir girişime cesaret edebilirler mi bilemiyorum ama ederlerse bedelini ağır öderler.”