Darbeci katillerden masumiyet oyunu

ÖKK'yı ele geçirmek isteyen cuntacı general Terzi'yi vurarak darbenin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemir'i şehit eden hainler dün adaletin karşısına çıktı. Hepsi birbirini sattı, ''Bilseydik Terzi'yi biz vururduk'' dedi.

Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak FETÖ darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbeciler, Ankara Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da başlayan duruşma savcılığını ilk kez Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman yaptı. Sincan Cezaevi'nden Ankara Adliyesi'ne getirilen sanıklar, jandarma koridorunda arka kapıdan adliyeye sokuldu. İlk sırada ise Halisdemir'e ilk kurşunu atan Binbaşı Fatih Şahin vardı. İddianamede, Halisdemir'in sanıklar Fatih Şahin ile Mihrali Atmaca tarafından vurularak şehit edildiği belirtiliyor. Müştekiler arasında Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir ile olaylar sırasında gazi olan Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Oğuz yer aldı. 

"BİLSEYDİM TERZİ'Yİ VURURDUM"

Darbeci general Semih Terzi'nin emir astsubayı Ahmet Kara, olay günü komutanla Kuzey Irak'a gidip geldiklerini, Silopi'ye döndükten sonra Terzi'nin saat 21.30 sıralarında kendisini odasına çağırdığını belirterek şunları söyledi: Biz Diyarbakır'dan havalandığımızda DEAŞ’e karşı operasyona gittiğimizi düşündük. Darbe ile ilgili bir bilgim yoktu. Daha sonra Ankara’ya gittik. Havaalanında kimsenin karşılamaması üzerine şüphelendim. Bana Semih Terzi böyle emir vermedi. Halisdemir gibi darbe girişiminden bilgim olsaydı, ben de onun yaptığını yapar, Terzi'yi  vururdum.

'Hainlerin hepsi içimizden'

Darbeci Semih Terzi'nin yanında olan eski astsubay Ali Gürel, "Binbaşı Fatih Şahin uçakları yönlendirmede kullanılan cihazların alınmasını istedi. Haberlerde, Ankara'da uçakların alçak uçuş yaptığını, İstanbul'da köprülerin kapatıldığını duydum. Ben de TBMM'yi korumaya gideceğimizi düşündüm" dedi. "15 Temmuz'u kim yapmış olabilir? sorusuna, Güreli, "İçimizde oluşan hainler" yanıtını verdi. Güreli, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığını belirterek "Sınavları kendim kazandım" dedi.

Ömer'i şüpheli sandık! 

Sanıklardan Kıdemli Çavuş Cihat İbrahim Yörük, Halisdemir için gelen ambulansın müdahale etmesinin engellendiğini sonradan öğrendiğini belirterek “Şüpheli o zannettik, gerçeği  sabah öğrendik” dedi.

İŞTE ALÇAKLAR!

"Ahmet Kara, Ahmet Muhammed Demirci, Ali Güreli, Ali Solmaz, Cemal Güleç, Cihat İbrahim Yörük, Erhan Almaz, Erkan Kütükcü, Fatih Şahin, Furkan Aslanbay, Gökay Engin, Halit Çelik, Harun Topbaş, Hasan Aksoy, Hüseyin Oğuz, İsmail Çınar, Mehmet Bilge ve Mihrali Atmaca."

Zekai Paşa 'Aslanım' diyerek Ömer'i alnından öptü

Darbe girişimi gecesi Terzi'nin yanında olan Astsubay Ali Güreli savunmasında emir-komuta zincirine uyduğunu, örgütle bir bağının olmadığı savundu. Mahkeme Başkanı Ademoğlu'nun, "Milletin namusunu korumak için verilen  silahlar millete döndü, sen bunun farkında değil misin?" sorusuna, Güreli, "Öyle  oldu" yanıtını verdi. Sanık avukatlarından Basri Aydın'ın, "Zekai Aksakallı'nın, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda birini öpüp tebrik ettiği söyleniyor. Bu kişi kim?" sorusuna, Güreli, "Aksakallı, 'darbeci haini vuran kahraman aslanım' diyerek, yerde vurulmuş halde yatan Ömer Halisdemir'i öptü" dedi. "Fatih Şahin'in hain olduğunu düşündünüz mü?" sorusuna, Güreli, 'evet' yanıtını verdi.

İyi ki doğdun şehidim, vatan sana minnettar

Darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’i şehit eden alçaklar adalet önünde hesap verirken 43. yaş gününü kutlamak için vatandaşlar önceki gün kahramanlarına akın etti. Halisdemir'in, 43'üncü yaş günü için Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde bulunan şehitlikteki kabrini ziyaret eden vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti. Astsubay Ömer Halisdemir'in doğum gününde heykeli memleketi Niğde'ye dikildi. Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan heykel, şehidin adını taşıyan Ömer Halisdemir Meydanı'na yapıldı. 

Heykel 6 metre yükseklikte

2 ayda tamamlanan heykel, yıldız motifi üzerine yerleştirildi. Boyu 6 metre olan heykelin arkasında yer alan hilalde ise 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' yazıyor.