Akın Öztürk hakkında işlem başlatıldı

Darbeci eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk kimdir? Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk hakkında, vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimi engellenirken, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, Türkiye genelinde 1300' ü aşkın FETÖ üyesi Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı, Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı. İki general, vatana ihanetten hakim karşısına çıkacak.

AKIN ÖZTÜRK'ÜN İLK GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri süren Öztürk'ün ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri süren Öztürk'ün ilk görüntüleri ortaya çıktı. Öztürk'ün vücudundaki yara izleri dikkat çekti.

Darbe Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatılmıştı.

Öztürk dün Merkez Komutanlığı yetkililerince gözaltına alınarak emniyet güçlerine teslim edildi. Akşam saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen Öztürk'ün emniyetteki işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında başlatılan operasyonda gözaltına alınan diğer generaller de Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Öztürk ve gözaltındaki diğer generallerin ilk görüntülerine AA ulaştı. Öztürk'ün ellerinin arkadan kelepçeli ve yalın ayak olduğu görüldü.

BİR YIL ÖNCE UYARILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri, devletten temizlenmeye başlanan FETÖ bağlantılarına sahip general ve amirallerin önümüzdeki günlerde yapılacak olan Yüksek Askeri Şura’da emekli edileceklerinin belli olması üzerine Orgeneral Öztürk’ün düğmeye bastığı ortaya atılan iddialar arasında. Eğer darbe başarılı olsaydı, Akın Öztürk Genelkurmay Başkanı olacaktı.

DARBE GECESİ DÜĞÜN VARDI

Dün gece, Eskişehir’de bulunan ve Hava Kuvvetleri’nin tüm vurucu güçlerinin komutanı olan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral İlhan Şanver’in kızının İstanbul’da düğünü vardı. Moda Deniz Kulübü’ndeki düğüne tüm Hava Kuvvetleri üst düzey komuta kademesi davetliydi. Başta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal olmak üzere tüm havacı generaller ve üst düzey komutanlar İstanbul’a gelmişti. Düğüne katılmayan tek komutan ise Orgeneral Akın Öztürk’tü.

ANKARA'DA DÜĞMEYE BASILDI

Orgeneral Akın Öztürk, dün gece 22.00’de Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan F-16’ların kaldırılması ile operasyon için düğmeye bastı. Bu operasyon, Öztürk’ün damadı Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’un komutanı olduğu Akıncı Üssü’ndeki 141. Filo’da başladı. Yarbay Karakuş, iki yıl önce Ankara’da Kuveytli diplomatlarla kavga etmiş ve çıkan arbedede darp edilerek ismi gündeme gelmişti.

Hava Kuvvetleri’nin karargâh filosu olarak bilinen 141. Filo’nun personeli dün öğleden sonra ‘Bugün filo komutanının emriyle erken paydos edilecek’ denilerek lojmana gönderilmişti.

ORGENERAL AKIN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

Ankara’da gözaltında bulunduğu bildirilen Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk, yakınları aracılığıyla DHA’ya açıklama yaptı. Öztürk’ün açıklaması şöyle:

“Yüksek Askerî Şura üyesi olarak milletinin emrinde olan ben Hava Orgeneral Akın Öztürk; kalkışma başladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaşarak sürekli bir şekilde Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu darbe girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’ın isteği üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an önce hatalarından dönmeleri için gayret sarf ettim”