Dalında kilosu 170 TL! Silahlı fıstık nöbeti

Batman'da 15 gün sonra hasadına başlanacak fıstığın kilosu 170 liraya çıkınca hırsızların iştahını kabarttı. Üreticiler, mahsulleri çalınmasın diye bahçelerde gece-gündüz silahla nöbet tutmaya başladı.

DHA

Batman Beşiri'de 'yeşil altın' olarak adlandırılan fıstığın hasat dönemi yaklaştıkça üreticiler de önlemlerini artırdı. Dalından kilosu 140 ila 170 TL'ye satılan fıstığa hırsızların dadandığını duyan Yenipınar, Deveboynu, Yarımtaş, Atbağı ve Ayrancı köylüleri, bahçelerde av tüfekleriyle 7 gün 24 saat nöbete başladı. Köylüler, şüpheli gördükleri kişileri jandarmaya ihbar ederken, ekipler de geceleri fıstık bahçelerinde devriye atıyor.

Deveboynu köyündeki üretici İdris Aba, "Emeklerimizin heba olmaması için buradayız. Bahçelere tanıdık olmayanlar yaklaşamıyorlar. Fıstık hasadına önümüzdeki ayın ortalarında başlanacak. Hırsızlar tarlalarda çiftçiyi görmeyince kendi malları gibi gelip çalıyorlar" diye konuştu.

YETİŞMESİ YILLAR SÜRÜYOR, BİR GECEDE ÇALIYORLAR

Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için uykusuz kaldıklarını belirten Hamdullah Aba şöyle konuştu: "Fıstığın yetişmesi için yıllarca bekliyoruz, hasat dönemi gelince de hırsızların gelip çalmamaları için arazimizden ayrılmıyoruz."