Cuntadan 2 gün önce Türkiye'de

FETÖ’nün finansçısı Davut Hancı'nın 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye’ye geldiği ortaya çıktı. Gülen'nin sağ kolu, ailesinin evinde gece yarısı ele geçirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) önemli isimlerinden olan ve finansal işlerini yürüttüğü iddia edilen Davut Hancı, önceki gece Trabzon’un Araklı İlçesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye'ye gelen Hancı'nın darbecilere para dağıtımını yönettiği tahmin ediliyor. 

Yakayı ele verdi

Kanada’da cezaevinde çalışan ve sık sık Gülen ile bir araya gelen Hancı’nın  FETÖ'nün finans işlerinde söz sahibi olduğu kaydedildi. ‘Halis Hancı’ olarak bilinen Hancı, ailesinin evinde yakalandı.

Para trafiği için mi geldi?

FETÖ'NÜN finans işlerini takip eden Halis Hancı'nın darbeden 2 gün önce Türkiye'ye gelmesi dikkat çekti. Hancı'nın örgütün para trafiğini yönettiği tahmin ediliyor. Yapılacak sorulamada neden geldiği ortaya çıkacak.

Önemli isim yakalandı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'de sorgusu süren Davut Hancı’nın darbeyle ilgili Türkiye’ye geldiği konusu araştırılırken, Trabzon Valisi Yücel Yavuz,  "Halis Hancı olarak bilinen, adı Davut Hancı olan şahıs Araklı’da yakalandı. Örgütün yetiştirdiği finansal anlamda en önemli kişilerden birisi, hatta ikinci adamı olarak nitelendiriliyor" dedi.