Cumhuriyet'te sendika krizi

Cumhuriyet'te ‘sendikayı bırak' baskısı istifa getirdi. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un ‘Çalışanları sendikadan istifa ettir' baskısı nedeniyle görevini bıraktığını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde sendika krizi yaşanıyor. Gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi "Ya arkadaşlarını sendikadan istifa ettir ya da görevinden ayrıl" dediğini duyurdu. Küçükkaya bu baskı üzerine 3 yıldır yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

ÇALIŞANLAR AYAKLANDI

Bu gelişme üzerine gazete çalışanları Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'ndan, "Küçükkaya'nın istifasının kabul edilmemesini" ve "sendikasızlaştırma girişim ve baskılarına son verilmesini" talep eden bir dilekçeyi imzaya açtı.

VAKIF YALANLADI

Cumhuriyet Vakfı ise sendika ile Toplu Sözleşme görüşmesinin dün başladığını, Küçükkaya'nın TGS üyeliğinden ayrılmasının bu süreçte yasa gereği olduğunu savundu, "İstifası şahsi kararıdır" açıklaması yaptı.