Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu'ndan E-Ticaret mesajı: Büyük yatırımlara aracılık edecek

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nin kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Dağlıoğlu, E-Ticaret sektörünün önemine dikkat çekerek, ''E-Ticaret sektörü uçtan uca çok geniş bir ekosistemin ortasında duran çok kritik bir sektör. Bu sebeple çok kıymetli ve çok stratejik. Sektör daha büyük yatırımlara aracılık edecek'' dedi.

TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi, Turkcell ana sponsorluğunda, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın co-sponsorluğunda düzenlendi.

Burak Dağlıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada bazı dönüşümlerin gerçekleştiğini ve bu dönüşümlerin şirketlerin, bireylerin ve ülkelerin rekabetçiliğini etkilediğini belirterek, sürdürülebilirliğin bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Dünyadaki tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiğini belirten Dağlıoğlu, özellikle salgın sonrasındaki dönemde uluslararası yatırımlarda e-ticaret şirketleri ve teknoloji girişimlerinin sürükleyici bir faktör olduğunu söyledi.

Dağlıoğlu, e ticaretin pazarlama dinamikleri ve lojistik boyutunun çok farklı olduğunu dile getirerek, "Yani aslında uçtan uca çok geniş bir dünyayı oluşturan, çok geniş bir ekosistemin ortasında duran çok kritik bir sektör. Yeni fırsatlar oluşturması adına da çok kıymetli." diye konuştu.

Önemli bir e-ticaret platformuna yakın zamanda bir uluslararası yatırım iş birliğinin tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Dağlıoğlu, "1,1 milyar dolar civarı bir yatırımdan bahsediyoruz. Tek bir işlemde bu kadar büyük bir hacim oluşturması adına da çok kıymetli bir sektör." dedi.

TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi... Bakan Bolat: Yolumuzu kesmek isteyenlere inat ilerleyeceğiz

TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi... Fırsatlar konuşuldu

TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi tamamlandı