Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Erdoğan başkanlığında mevcut bakanlarla son kez toplandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarını açıklamasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki yemin töreni tarihi de netleşti.

Buna göre, cuma günü saat 14'te Genel Kurul MHP lideri Devlet Bahçeli başkanlığında toplanacak. Milletvekilleri il ve isim sırası ile kürsüye gelerek yemin edecek.

Başkan Erdoğan, yeni kabineyi açıklamadan önce son toplantısını bugün gerçekleştiriyor. Mevcut bakanlarla yapılan toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

YENİ DÖNEM İÇİN FİKİR ALIŞVERİŞİ

Başkan Erdoğan, geçmiş dönemde bakanlık yapan isimlere Meclis'teki görevleri için de başarılar dileyecek. Kabine Toplantısı sırasında yeni dönem için de bakanların görüşlerine başvurulacak. Fikir alışverişi ve temenniler dinlenecek.

BAŞKAN ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALARDA BULUNACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası ulusa sesleniş konuşması yapacak. Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı hedefi ve yeni kabine üyeleri ile ilgili vereceği mesajlar merakla bekleniyor. Konuşma, Kabine Toplantısı'nın hemen ardından gerçekleşecek.

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı için zaman kaybetmeden harekete geçileceğini söylemişti.

Başkan Erdoğan'ın bu çerçevede yeni kabineyi hemen belirlemesi bekleniyor. Kesin sonuçların yayınlanması ile yemin edecek olan Başkan Erdoğan'ın Cuma günü olmaz ise en geç Cumartesi günü yeni Kabine'yi açıklaması bekleniyor.