Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Geert Wilders'in paylaşımları ve NCTV'nin raporuna tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Hollanda'da İslam ve Türkiye düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in Başkan Erdoğan'a yönelik paylaşımları ve Hollanda'nın NCTV kuruluşunun mesnetsiz raporuna tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollanda'da İslam ve Türkiye düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik paylaşımları ve Hollanda'nın NCTV kuruluşunun mesnetsiz raporuna tepki gösterdi.

Altun, Geert Wilders ve neo-Nazi arkadaşlarının ağzından bugüne kadar çıkan hiçbir kelimenin hiçbir ağırlığı olmadığının altını çizen Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asıl tehlike, Avrupa'nın sözde ılımlı hükümetlerinin ve güya sorumluluk sahibi karar alıcılarının onların fikirlerini paylaşmalarıdır. Bu itibarla, Hollanda'nın NCTV kuruluşunun mesnetsiz, taraflı ve cahilce 'raporunu', köyün delisinden daha büyük bir endişe kaynağı olarak görmeliyiz. Türkiye ve Avrupalı Türkler her zaman terörün ve aşırıcılığın karşısında bir duvar olmuştur. Aksini iddia etmek, ırkçılığa ve İslamofobi'ye hizmet etmektir."