Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaveri Albay Ali Yazıcı kimdir?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başyaver, Albay Ali Yazıcı gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önüne gelen isimlerden kendisi gibi Karadenizli olan Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı’yı tercih etmişti

Albay Ali Yazıcı'nın 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte Marmaris'te değil, Ankara'da olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı da Albay Yazıcı'nın kaçırdığı iddia edildi. Trabzon Sürmeneli olan Albay Yazıcı, en az 4 yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri başyaveri olarak görev yapacaktı. 

ERDOĞAN, ÖNERİLEN 3 İSİM ARASINDAN SEÇMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askeri başyaverinin Genelkurmay Başkanlığının önerdiği 3 isim arasından seçti. Erdoğan önüne gelen isimlerden kendisi gibi Karadenizli olan Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı’yı tercih etti.

YAVER ALBAY ALİ YAZICI TRABZONLU

Trabzon Sürmeneli olan Albay Yazıcı, en az 4 yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri başyaveri olarak görev yapacak. Albay Yazıcı, görevine resmi olarak 30 Ağustos 2015 tarihinde başladı.

ERDOĞAN'IN BAŞ YAVERİ ALBAY ALİ YAZICI'NIN İLK İFADESİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın savcılıktaki ifadesinde darbe girişimi sırasında yanlış tercihler yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gitmemekle hata ettiğini söylediği öğrenildi.

Albay Yazıcı'nın, Ankara Adliyesinde savcıya verdiği ifadede, Türkiye  Cumhuriyeti makamının başyaveri olduğunu, bu görevi 27 Temmuz 2015'ten beri  yaptığını anlattığı belirtildi.

Farklı birliklerde görev aldıktan sonra 2015'te kıta görevine  çıkacağını ancak Cumhurbaşkanı'nın kendisini seçmesiyle geçen yıl 27 Temmuz'da  başyaver olarak göreve başladığını ifade eden Yazıcı'nın sorumluluklarını yerine  getirdiğini, görevini ciddiyetle yaptığını savunduğu kaydedildi.

 
Sorumluluk ve görevlerini yerine getirirken Cumhurbaşkanlığı makamının  danışmanlarının müdahalesine müsaade etmediğini anlatan Yazıcı'nın, "Bu nedenle  Cumhurbaşkanımıza aleyhimde propaganda yapıldığı için 2016'nın Nisan ayında Çorlu  Topçu Alay Komutanlığına tayinim çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın uygun göreceği  bir zamanda Çorlu Alay Komutanlığına gidecektim ancak 15 Temmuz tarihi itibarıyla  görevimin başındaydım." ifadelerini kullandığı öğrenildi.
 
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesiyle Marmaris'e tatile gittiğini,  kendisinin de fırsattan istifadeyle Tokat Erbaa'daki eşi ve çocuklarını ziyarete  gittiğini anlatan Yazıcı'nın, "11 Temmuz'da Tokat'a geldim. 14'ünde Ankara'ya  döndüm. 14 Temmuz tarihinde öğle sıralarında Ankara'ya geldim. O gün Alay  Komutanı Kutsi Barış ile görüştüm. 15 Temmuz gecesi tatbikat olacağını, kimlerin  katılabileceğini sordu. Ben de 2 astsubayın katılabileceğini söyledim. İki  astsubayın isimlerini verdim. Aramızda darbe konuşması hiç geçmedi. Sonra ben  Çankaya Köşkündeki lojmanıma geçtim. Evde yalnız kaldım, misafirim yoktu."  şeklinde savunma yaptığı kaydedildi.
 
Yazıcı'nın, cuma günü 11.30’da evden çıktığını, Alay Komutanı Kutsi  Barış ile Cumhurbaşkanlığı Alay Komutanlığı Sosyal Tesisleri'nde kahvaltı  yaptıklarını, Barış'ın kendisine "Cumhurbaşkanı, Otluk köyünde mi tatil yapıyor?"  diye sorduğunu, kendisinin de "Marmaris'te Grand Yazıcı Oteli'nde tatil yapıyor"  dediğini, Barış'ın da bunun üzerine Erdoğan'ın Otluk köyünde olduğunu söylediğini  anlattığı belirtildi.
 
Yazıcı'nın, bunun üzerine kahvaltının ardından Karacı Yaver Mete  Yarbay ve Havacı Yaver Binbaşı Erkan'ı aradığını, nerede olduğunu sorduğu  Erdoğan'ın Otluk köyünde olduğunu ancak Grand Yazıcı'ya döndüğünü söylediklerini,  Kutsi Barış'ın kahvaltıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil yaptığı yeri sorduğunu,  kendisinin de söylediğini, başka bir şey sormadığını, akşamki tatbikatla ilgili  herhangi bir şeyden bahsetmediğini, 12.30'da evine geçtiğini, 16.30'a kadar  burada kaldığını, yola çıkacağı için hazırlık yaptığını anlattığı öğrenildi.