Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bu toprakların en köklü geleneği Alevi Bektaşi'dir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Alevi Bektaşi geleneğinin bu toprakların en köklü geleneklerinden ve milyonlarca insanın hayatında çok önemli yere sahip büyük bir zenginlik olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valiliği'nin ev sahipliğinde Alevi kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Programda konuşan Yılmaz, siyasi anlayışlarının özünde "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışının olduğunu ifade ederek, dünyada yaşanılan hadiselere bakıldığında bu anlayışın ne kadar değerli olduğunun bir kez daha görüldüğünü dile getirdi. Yılmaz, Alevi Bektaşi geleneğinin bu toprakların en köklü geleneklerinden ve milyonlarca insanın hayatında çok önemli yere sahip büyük bir zenginlik olduğunu belirtti.

Bir arada yaşama kültürünü geliştirmenin çok kıymetli olduğunun altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti: "Türkiye Yüzyılı özgürlüklerin, insanların yaşam tarzlarını rahatlıkla istedikleri gibi yaşadıkları ama bir taraftan da farklılıklarını çatışma konusu değil, zenginlik olarak gördükleri bir dönem olacaktır. Hiç kimseye inanç, görüş, fikir dayatmak gibi bir zihniyetimiz yok. Yaptığımız şey, insanların inandığı gibi yaşamalarının ortamını, şartlarını oluşturmaktır."