Cumhurbaşkanı Erdoğan: Operasyon için gereken hazırlıklara başladık

Afrin operasyonu ile ilgili de bilgi veren Erdoğan, ''Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 800'ü buldu. Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Haseke gibi Irak sınırına doğru olan bölgeleri de terörden temizlemek için gereken hazırlıklara başladık'' ifadesini kullandı.

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: 

Bugün itibariyle Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 800'ü buldu. Maalesef bazı trafik kazaları da var. Sürücülerin uykusuna dikkat etmesi lazım.Zeytin Dalı Harekatı'na devam ettiriyoruz. İdlib, Münbiç ve benzeri yerlerle ilgili faaliyetlerimiz devam ediyor. idlib'te 12 gözlem noktasında 7'si bizim kontrolümüzde. Diğerlerini de inşallah çok yakında faaliyet geçireceğiz.Böylece Doğu Guta, Rakka gibi yerlerde yaşanan facialarının benzerinin İdlib'te yaşanmasının önüne geçmek için adımlar atıyoruz.

SİNCAR KANDİL'İN ALTERNATİFİDİR

Bize verilen sözler vardı Sayın Obama'dan bu yana. Sayın Obama bizzat bana, 'Teröristleri Fırat'ın doğusuna göndereceğiz ve Münbiç'e kendi halkı olan Arapları alacağız" diye. Aksine yerli halkı çıkardılar, terörist unsurları oraya doldudular.Tillerson bana Münbiç için kuzeyi sizde güneyi bizde olsun dedi. Ben de neden bizde olsun buranın gerçek sahipleri var diye cevap verdim. Geçiş sürecinde tabi ki bizim de elimizden geleni yapacağımızı belirttim. Biz bunların bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz.  Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Haseke gibi Irak sınırına  doğru olan bölgeleri de terörden temizlemek için gereken hazırlıklara  başladık. Sınırımızda terör unsurlarına tahammül edemeyiz. Bugün değil yarın bakarsınız bunlar yine taciz atışına başlayabilir. Biz bunlara artık izin veremeyiz. Teröristlerin elini kolunu sallayarak buralarda dolaşmasına müsaade edemeyiz.Şimdi gündem Sincar girdi. Değişik şeyler konuşuluyor. Sincar, Kandil'in bir alternatifidir.

TEL RIFAT VE MÜNBİÇ'E OLASI OPERASYON

Afrin'de operasyonun amaçlarına büyük ölçüde ulaşıldı. Tel Rıfat başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolü için harekata devam ediyoruz. Münbiç dahil diğer bölgelerdeki terörist unsurlara yönelik planlamalarımız sürüyor. Şu ana kadar 12 gözlem noktasından 7'si bizim kontrolümüzde. Bununla sınır bölgelerini, 12 gözlem noktası ile kontrole alıyoruz. Diğerlerini de çok yakında faaliyete geçireceğiz. Doğu Guta, Halep, Rakka benzeri facialardan birinin İdlib'de yaşanmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz.Münbiç'te bize verilen taahhütler var. Biz sıradan laflarla hareket etmiyoruz. Obama'dan tutun bugüne kadar. Obama'nın bizzat bana verdiği söz var. YPG/PYD'yi Fırat'ın doğusuna göndereceğiz sözü. Oralarda yüzde 90 Arap dostlarımız yaşıyor. PYD!nin YPG'nin yeri yok. Ama bunlar oraya onları doldurarak oranın yerli halkını çıkardılar. Biz diyoruz ki bunu tekrar geri döndüreceğiz. Aynı şeyi Tillerson'ı kabul ettiğimde kendisine söyledik. Kuzey sizde güney bizde olsun dedi. Geçikmeyle de olsa biz bunların bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz.