Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze için adeta tek başına savaşıyor

Dünyanın sessizliğine inat Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs ve Gazze için adeta tek başına direniyor.

1

Erdoğan, Filistin meselesiyle ilgili olarak aralarında Katolikler’in ruhani lideri Papa, Putin ve Merkel’in de bulunduğu 10’dan fazla lider ile görüşme yaparken, İİT zirvesinde ABD ve İsrail’i bozguna uğratmak için çabalarını sürdürüyor.

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından hem İslam İşbirliği Teşkilatı ve hem de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ABD ve Siyonist İsrail’e büyük bir ders veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden devrede.

Erdoğan, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması, aynı gün İsrail’in Gazze’de 60’tan fazla Filistinli’yi katletmesinin ardından harekete geçti.

BM takipçisi olmalı

Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı olağanüstü toplantıya çağırdı. Bununla da yetinmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vahşetin son bulması ve Kudüs’teki oldubittinin önüne geçmek için diplomasi trafiğine başladı.

Erdoğan, dün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir ile görüştü. Cumhurbaşkanı daha sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda mini zirve yaparken, İİT toplantısı hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, uluslararası camianın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de hadisenin takipçisi olmasının önemine işaret edildi.

Erdoğan, Merkel’den sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüş alışverişinde bulundu. Telefon görüşmesinde Filistin’deki durum ele alındı.

Gündem İİT toplantısı

Erdoğan’ın önemli temaslarından biri de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesi oldu.

Erdoğan, Ruhani görüşmesinde İİT üyesi ülkelerin olaylar karşısında kararlı ve ortak bir tutum sergilemesinin önemini vurguladı.

Erdoğan, geçtiğimiz günde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir Es Sabah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile temaslarda bulunmuştu.

“Ülkenize gidin”

Erdoğan, telefon diplomasisi dışında yaptırımlara da başladı. Bu bağlamda İsrail Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak ülkesine dönmesi istendi. Naeh, dün sabah İsrail’e döndü. Buna ek olarak İsrail İstanbul Başkonsolosu Yossi Levi Sfari’nin ülkesine dönmesi istendi.

Kudüs için tek yürek

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan sonra Yenikapı Miting alınında Kudüs için büyük miting düzenlenecek. Kudüs için bir diğer adres pazar günü Diyarbakır olacak. Milyonların katılımı ile yapılacak mitinglerle zalim Siyonist İsrail ve ortağı ABD’ye karşı Türkiye’nin gücü gösterilecek.

(Dirilişpostası)