Erdoğan: Akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki mitingde konuştu. Erdoğan, ''Gaziantep, terör örgütü DAEŞ’e boyun eğmedi, nerede olurlarsa olsunlar onların da inlerine gireceğiz'' dedi.

54 kişinin DAEŞ saldırısında hayatını kaybettiği Gaziantep’teki ‘Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik’ mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine ve arkasındaki güçlere net mesaj verdi: Bir çocuğu kullanarak, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır. Karkamış’ı sürekli rahatsız ettiler. Artık yeter dedik. Şimdi onlar kaçacaklar, biz kovalayacağız. Namerde boyun eğer miyiz? Eğmedik ve eğmeyeceğiz. Türkiye terör örgütlerinin ve terör yöntemlerinin hiçbirine teslim olmamıştır, olmayacak. 

DAEŞ’İN DE İNİNE GİRECEĞİZ 

Terör örgütlerinin isimleri farklı da olsa aynı yöntemleri kullandığını çok iyi biliyoruz. FETÖ’nün PKK ve DAEŞ’ten ne farkı var. Biz hepsinin de arkasında aynı surat olduğunu biliyoruz. Vazgeçin artık bu kirli oyundan, önce dökülen masun insanların kanının hesabını verin. DAEŞ’in de inine gireceğiz. Buradan devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum. Eğer Pensilvanya’daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun. Kopmadıysanız milletime sesleniyorum, bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarımıza, savcılıklarımıza bildirin ve gereğini yapalım. 

CERABLUS’A SAHİPLERİ DÖNDÜ

Cerablus’a dönmek isteyen Suriyeli kardeşlerime her türlü desteği vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. ÖSO’ya her türlü desteği verdik ve onlarda gerekli operasyonu yaptı. Cerablus’un sahipleri şimdi oraya yerleşmeye başladı. PYD denilen bölücü örgütün de kökünü kazıyıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bilinmelidir ki 15 Temmuz’da FETÖ’ye yol vermeyen bu milletin diğer terör örgütlerine karış mücadelesinin gücü de katlanarak artmıştır. 

Cerablus ve terör brifingi 

Gaziantep Valiliği önünde kendisini karşılayan tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilik makamına çıktı. Erdoğan, burada Vali Ali Yerlikaya’dan hem geçen cumartesi gecesi kına eğlencesine düzenlenen ’canlı bomba’ saldırısı, hem de ’Fırat Kalkanı’ harekatının yürütüldüğü Cerablus ile komşu olan Karkamış sınırındaki gelişmeler ve kente ilişkin genel brifing aldı. 

İdam gelirse imzalarım 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında gelen 'İdam isteriz' talebine Gaziantep'te de kayıtsız kalmadı. Erdoğan, 'hainlerin cezaevlerinde beslenmeleri doğru değil' dedi.

Milletim idam istiyor bunun kararını verecek olan TBMM’dir. Çünkü oradakiler sizin vekilleriniz sizin bu talebinizi ben kendilerine ilettim.  Bunu müzakere etmeli ve ondan sonra karar vermeli karar önüme geldiğinde de ben cümlemi söylüyorum ben bu kararı onaylarım.  

BİRÇOK YERDE BU CEZA VAR

Neden bir tarafta darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak burada 54  öbür tarafta 16 devamlı bu tür eylemlerde bunca insanımız öldürülecek öldürenler elini kolunu sallaya sallaya gezecek. Ya da cezaevlerinde beslenecekler.  Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda hala idam cezası var.  

Çocuklarla karşılandı   

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı belediyeye gelişinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve bir grup çocuk karşıladı. Yaklaşık 45 dakika süren ziyarette Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve bazı milletvekilleri de eşlik etti. 

Korumaya Aksakallı teftişi

Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyunun geçişi sırasında havadan da helikopterler ile güvenlik önlemi alındı. Cerablus’taki operasyonu sahada yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da kente gelerek koruma önlemlerini yerinde denetledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Suriye’deki operasyonla ilgili bilgi verdi.