Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD silahları toplama sözü verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesi 24 TV-360 ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Silahların üzerindeki kendi seri numaralarıyla geri toplayacaklar, bunun sözünü verdiler. Eğer bunlar seri numaralarıyla bunları toplarlarsa oradaki sıkıntı daha da aşılmış olacak. Bunu ben önemli bir gelişme olarak görüyorum.

20'ye aşkın üssü var. Bu olamaz dedi. Komutanları yanına çağırdı. Olamaz değil var dedim. Benim istihbaratım bu bilgileri veriyor. Bu rakam 5 bin tıra çıktı. Bu işin olmayacağını görünce Afrin hazırlıklarını yaptık. Oralara sakinler dönmeye başladı. Asıl İdlib kontrolü Afrin ile başladı

Pompeo Dışişleri Bakanımız ile biraraya geldiler. Münbiç'te çok daha iyi bir mesafe alacağız. Onlar Fırat'ın doğusuna gitmek suretiyle bu işi rahatlatacaklar, sözünü verdiler. Silahların üzerindeki seri numaralarıyla geri toplayacaklar. Bunlar toplarlarsa oradaki sıkıntı aşılmış olacak. Bu önemli bir gelişme. Dışişleri Bakanımız da ve Bakanlıklar da var." ifadelerini kullandı.