Coronavirüs vaka olmayan iller açıklandı!

Coronavirüs son durumda bir süredir Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illerde yeni vaka görülmüyordu.

Coronavirüs vakalarında son durum açıklanmış ve bir süredir Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illerde yeni vaka görülmemişti. 

CORONAVİRÜS VAKA OLMAYAN İLLER

Sivas Valiliği tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımla kentte son 3 gündür korona virüsü vakasına rastlanılmadığı duyuruldu. Valiliğin açıklamasında, "Halkımızın çoğunluğu tedbirlere uymakta. Son 3 gün içerisinde vaka olmaması da bunun en somut göstergesi. Normalleşme için sunduğunuz katkılardan dolayı tüm Sivas halkına teşekkür ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Vaka görülmeyen illerden biri de Artvin oldu. Artvin'de de corona virüs tedbirlerine büyük oranda uyulurken, salgınla mücadelede kapsamında, Artvinlilerin evde kalmasıyla 17 gündür yeni vaka görülmediği kaydedildi. Vaka sayısı, kentte sıfıra inerken, hastanelerde tedavi gören, 'Covid-19' tanısı koyulmuş hastalar da taburcu edildi.

Korona virüsü vakası görülmeyen iller arasında Tunceli de yer alıyor. Corona virüs testi pozitif çıkarak Tunceli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 8 vakadan 7'si daha önce, bugün ise son hasta olan 27 yaşındaki Elif Demir, hastalığı yenerek taburcu edildi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak da, yaklaşan Ramazan Bayramı ve yaz tatili dolayısıyla diğer illerden Burdur’a gelmeyi planlayanlar için önemli bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözleri iletti;

"Yaklaşan Ramazan Bayramı ve yaz tatili dolayısıyla Burdur’a gelmeyi planlayanların bu yönde hareket etmemeleri, bulundukları yerde kalmaları gerekmektedir. Bu uyarıyı dikkate almayarak gelecek olanlar ise ilimize girişte tespit edilerek 14 gün süreyle yurt ve pansiyonlarda karantinaya alınacaklar, ancak bu sürenin sonunda ikametlerine gitmelerine izin verilecektir."